Због тровања ухапшени власник и капетан брода

Полиција је завршила истрагу догађаја од уторка, када је у хварску луку упловио моторни брод на којем је пронађен мртав мушкарац.

Регион 14.08.2019 | 22:51
Због тровања ухапшени власник и капетан брода
Пет особа, старих 64, 56, 44 и деца од 11 и пет година, због тешког здравственог стања хитно су превезени у Сплит и хоспитализовани.

Након указане љекарске помоћи у КБЦ Сплит утврђено је да су дјеца животно угрожена.

Извршен је увиђај, тијело 57-годишњег страног држављанина Републике Италије је превезено на Одељење патологије ради обављања наложене обдукције.

У сриједу током дана настављен је увиђај којим је руководио замјеник тужилаштва у Сплиту уз асистенцију службеника Центра за форензичка испитивања, истраживања и вјештачења "Иван Вучетић", службеника Службе за увиђаје и криминалистичку технику ове ПУ и службеника ПП Хвар.

Након свих прикупљених доказа и утврђених чињеница и обављеног увиђаја, у уторак су због сумње у почињење кривичног дјела ухапшени и у службене просторије ПП Хвар доведени 23-годишњи и 27-годишњи хрватски држављани ради спровођења криминалистичког истраживања.

Утврђено је постојање основане сумње да су 23-годишњи хрватски држављанин у својству власника моторне јахте и 27-годишњи хрватски држављанин, у својству капетана брода, противно правилима струке, као и изричитим техничким упуствима у погледу сигурности коришћења уређаја дана 08. августа 2019. године уградили бензински генератор- агрегат с зрачним хлађењем у простор стројарнице моторне јахте усљед чијег рада је дошло до истицања отровних плинова - угљенмоноксида у простор потпалубља брода, односно путничких кабина и посљедично тровања путника.

(Б92/Индеx.хр)

Коментари / 0

Оставите коментар