Звездин тим за јесен: Стиже крило, а биће и одлазака!

Промене могуће већ за двомеч са Швајцарцима.

Фудбал 15.08.2019 | 00:00
Звездин тим за јесен: Стиже крило, а биће и одлазака!
Главни циљ је остварен - Црвена звезда ће и ове јесени, треће узастопне - играти у групној фази једног од УЕФА такмичења. После двомеча против швајцарског Јанг Бојса сазнаћемо да ли Лиге шампиона или Лиге Европе.

Елиминацијом Копенхагена, црвено-бели су показали квалитет и упркос повредама Милана Павкова, Бранка Јовичића, Бена, као и Срђана Бабића, успели да прођу значајно богатијег и искуснијег ривала. Нешто слично као прошле године против Салцбурга, с тим да је овај пут то било у рунди пре, па ће сада растерећени играти против Јанг Бојса (идуће среде у Берну и 28. августа у Београду).

Нема сумње да је после оствареног у актуелним квалификацијама Звезда фаворитв над швајцарским шампионом, који се тек укључује у такмичење, али такву улогу мораће изабраници Владана Милојевића да потврде и на терену. 

Екипа која је играла против Данаца показала је да може на прави начин да понесе терет одговорности, међутим, могуће је да већ за прву утакмицу са Јанг Бојсима буде одређених промена у тиму.

Јавна је тајна да црвено-бели већ неко време трагају за квалитетним крилом, јер се врло близу одласка налази Мохамед Ел Фарду Бен, а чак и да остане, репрезентатиац Комора у својој трећој сезони у клубу не личи много на играча из претходне две. Посебно када су у питању међународни наступи. Уз то је и тренутно повређен.

Наводно, за њега постоји понуда од 2.000.000 евра из Саудијске Арабије. 

На излазним вратима је и Милан Родић, који би могао пут Туске или Португала. Може се чути да се за њега интересују Анталија и Брага, а продајом би Звезда зарадила 3.000.000 евра.

Бразилац Жандер показао је у Копенхагену да има потенцијал да буде достојна замена Родићу, а ту су још Милан Гајић, Марко Гобељић и Филип Стојковић, који сва тројица могу да играју и уз леву и уз десну аут линију. За разлику од дефанзивца, наследник Бена (или конкурент, ако остане) ужурбано се тражи.

По сазнањима МОНДА "ломи" се између двојице странаца на позицијама крила, а коначна одлука требало би да буде донета до викенда, па уколико трансфер буде реализован у том термину, биће времена да Звезда новог играча пријави за сусрете са Швајцарцима.

На излазним вратима, не тако давно, налазио се Милан Павков, али би високи центарфор из Бегеча могао да остане у клубу до зиме. Уговор је продужио у децембру, тако да не мора да жури. Посебно јер се од повратка из Кине необављеног посла вратио веома мотивисан да постиже голове.

Оно што највише занима навијаче јесте изборена још једна јесен у Европи, а у ком саставу ће екипа ући у групну фазу такмичења, сазнаћемо врло брзо. Потенцијални и доласци и одласци сигурно зависе и од тога да ли ће црвено-бели играти Лигу шампиона или Лигу Европе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар