Zvezdin tim za jesen: Stiže krilo, a biće i odlazaka!

Promene moguće već za dvomeč sa Švajcarcima.

Fudbal 15.08.2019 | 00:00
Zvezdin tim za jesen: Stiže krilo, a biće i odlazaka!
Glavni cilj je ostvaren - Crvena zvezda će i ove jeseni, treće uzastopne - igrati u grupnoj fazi jednog od UEFA takmičenja. Posle dvomeča protiv švajcarskog Jang Bojsa saznaćemo da li Lige šampiona ili Lige Evrope.

Eliminacijom Kopenhagena, crveno-beli su pokazali kvalitet i uprkos povredama Milana Pavkova, Branka Jovičića, Bena, kao i Srđana Babića, uspeli da prođu značajno bogatijeg i iskusnijeg rivala. Nešto slično kao prošle godine protiv Salcburga, s tim da je ovaj put to bilo u rundi pre, pa će sada rasterećeni igrati protiv Jang Bojsa (iduće srede u Bernu i 28. avgusta u Beogradu).

Nema sumnje da je posle ostvarenog u aktuelnim kvalifikacijama Zvezda favoritv nad švajcarskim šampionom, koji se tek uključuje u takmičenje, ali takvu ulogu moraće izabranici Vladana Milojevića da potvrde i na terenu. 

Ekipa koja je igrala protiv Danaca pokazala je da može na pravi način da ponese teret odgovornosti, međutim, moguće je da već za prvu utakmicu sa Jang Bojsima bude određenih promena u timu.

Javna je tajna da crveno-beli već neko vreme tragaju za kvalitetnim krilom, jer se vrlo blizu odlaska nalazi Mohamed El Fardu Ben, a čak i da ostane, reprezentatiac Komora u svojoj trećoj sezoni u klubu ne liči mnogo na igrača iz prethodne dve. Posebno kada su u pitanju međunarodni nastupi. Uz to je i trenutno povređen.

Navodno, za njega postoji ponuda od 2.000.000 evra iz Saudijske Arabije. 

Na izlaznim vratima je i Milan Rodić, koji bi mogao put Tuske ili Portugala. Može se čuti da se za njega interesuju Antalija i Braga, a prodajom bi Zvezda zaradila 3.000.000 evra.

Brazilac Žander pokazao je u Kopenhagenu da ima potencijal da bude dostojna zamena Rodiću, a tu su još Milan Gajić, Marko Gobeljić i Filip Stojković, koji sva trojica mogu da igraju i uz levu i uz desnu aut liniju. Za razliku od defanzivca, naslednik Bena (ili konkurent, ako ostane) užurbano se traži.

Po saznanjima MONDA "lomi" se između dvojice stranaca na pozicijama krila, a konačna odluka trebalo bi da bude doneta do vikenda, pa ukoliko transfer bude realizovan u tom terminu, biće vremena da Zvezda novog igrača prijavi za susrete sa Švajcarcima.

Na izlaznim vratima, ne tako davno, nalazio se Milan Pavkov, ali bi visoki centarfor iz Begeča mogao da ostane u klubu do zime. Ugovor je produžio u decembru, tako da ne mora da žuri. Posebno jer se od povratka iz Kine neobavljenog posla vratio veoma motivisan da postiže golove.

Ono što najviše zanima navijače jeste izborena još jedna jesen u Evropi, a u kom sastavu će ekipa ući u grupnu fazu takmičenja, saznaćemo vrlo brzo. Potencijalni i dolasci i odlasci sigurno zavise i od toga da li će crveno-beli igrati Ligu šampiona ili Ligu Evrope.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar