Вечерас је Суперкуп Европе: Ливерпул - Челси!

Челси да заборави дебакл, Ливерпул да нема Алисона: Истанбулска ноћ за фудбалски ужитак. . .  После 0:4 на Олд Трафорду Френка Лампарда у борби за европски Суперкуп чека још тежи задатак – Ливерпул.

Фудбал 14.08.2019 | 18:08
Вечерас је Суперкуп Европе: Ливерпул - Челси!
Семафор је био суров. Није баш Манчестер Јунајтед био толико бољи, па да савлада Челси са 4:0. Али у фудбалу је резултат светиња и не може Френк Лампард после таквог дебакла да тражи било какве изговоре. А иза ћошка још тежи изазов. Са актуелним шампионом Старог континента, Ливерпулом, бориће се за европски Суперкуп.

Јасно је свима да су Редси изразити фаворити. Немац током лета није довео ниједно звучно појачање, али је сачувао на окупу комплетан тим који се прошле сезоне до самог финиша крвио са Манчестер Ситијем за титулу у Премијер лиги. На старту сезоне се против Норича (4:1) јасно видело колико је то важно за аутоматизме у игри, без обзира на то што Канаринци заиста нису тим који може да парира Ливерпулу.

Што се тиче Челсија, понављамо, није то било толико лоше против Јунајтеда. Али је Лампард свакако могао да схвати колико је ова генерација Плаваца далеко од оне његове која је освајала титуле по Енглеској. Курт Зума није и никад неће бити Џон Тери. Матео Ковачић и Жоржињо ипак нису уверљиви као некада тандем Лампард – Михаел Балак. Тами Абрахам јесте талентован, али није ни за принети гол-убици какав је био Дидије Дрогба. Ливерпул има за класу јачи напад. Ливерпул има Вирџила ванДајка. Све оно што недостаје Лампарду.

На крају крајева, Ливерпул има и Клопа, док се Челси узда у Лампардов потенцијал. Награда ће можда и стићи кроз коју годину, али у овом тренутку утисак је да су Редси неупоредиво јачи од Плаваца и да Европа само чека да озваничи освајача Суперкупа.

Немачки стручњак се на конференцији за новинаре пред овај сусрет осврнуо и на онај дебакл Челсија у недељу и на чињеницу да на “Стамфорду Бриџу” има много тога да се мења.

“Јунајтед је био клинички прецизан у недељу, али фубал некада уме да покаже и такво лице. Али то је исти тим, не мењамо приступ. Другачији су у односу на претходну сезону, што је очигледно, јер Сари је имао у потпуности супротан систем”, изјавио је Клоп.

Додао је да ће бити занимљиво видети у каквом саставу ће Челси наступати, јер се он буквално мења од утакмице до утакмице.

“Ко зна ко ће против нас истрчати на терен. Могли би да крену са Жируом, а не би ме зачудило да игру базирају на Кантеу или Маркосу Алонсу. Пулишић такође долази у обзир, тако да је у оптицају велики број комбинација. Мислим да је Френк прошле сезоне са Дербијем показао да је одличан менаџер, јер је унео живот у тај клуб малтене преко ноћи. Још смо на почетку сезоне, а већ играмо за трофеј, сигурно је да и ми, а и они желе да га приграбе”, закључио је немачки стратег.

Узвратио је и Френк Лампард, који је и сам свестан да је пред њим “планина” уколико жели да постане бар упола успешан менаџер у односу на оно што је урадио у играчкој каријери.

“Веома сам поносан што седим на челу овог тима, али сви знамо да ће то бити огроман тест. Оптимистичан сам и верујем у играче, сви су овде зато што то заслужују. Ливерпул је потпуно другачији у односу на Манчестер јунајтед и мораћемо да направимо бројне промене пред ову утакмицу”, рекао је Лампард.

А на центру игралишта ће ове вечери бити исписана историја. Утакмицу коју је пре само неколико дана водио Милорад Мажић, вечерас ће судити једна дама. Францускиња, Стефани Фрапар, заједно са својим тимом ће постати прва жена која води неко мушко фудбалско финале у историји европског фудбала. Она каже да се не плаши и да ће дати све од себе да све протекне у најбољем реду.

“Доста тренирамо и не плашимо се. Увек смо спремни за највеће изазове. Са свим овим иде и доза популарности са којом морате да се борите, али то је фудбал. Често сам судила у Лиги 1 и знам како је носити се са притиском. Уосталом, није ми ово први меч у каријери”, изјавила је Францускиња.

Челси вечерас неће моћи да рачуна на четири фудбалера, а још два се налазе под знаком питања. На терен сигурно неће истрчати Хадсон-Одои, Џејмс, Лофтус-Чик и ван Гинкел, а под знаком питања су Канте и Ридигер. Са друге стране, Ливерпулу можда недостаје мање фудбалера, али ће се ударац више осетити. Алисон се повредио на отварању Премијер лиге против Норича и како ствари стоје на терену га неће бити бар шест недеља, а Клоп неће моћи да рачуна ни на Натанијела Клајна.

Све у свему, вечерашња утакмица за Ливерпул и Челси биће само кратак предах од Премијер лиге. Нова узбуђења су одмах иза угла, већ кроз неколико дана.

ЛИВЕРПУЛ - ЧЕЛСИ (21.00, РТС 1, Арена Спорт 1)

Стадион: "Водафоне Парк", Истанбул
Судија: Стефани Фрапар (Француска)

ЛИВЕРПУЛ (4-3-3): Адријан - Александер-Арнолд, Гомез, Ван Дајк, Робертсон - Фабињо, Хендерсон, Окслејд-Чембрлен - Салах, Мане, Фирмино

ЧЕЛСИ (4-2-3-1): Кепа - Аспиликуета, Зума, Кристенсен, Емерсон - Ковачић, Жоржињо - Педро, Маунт, Баркли - Абрахам

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар