Večeras je Superkup Evrope: Liverpul - Čelsi!

Čelsi da zaboravi debakl, Liverpul da nema Alisona: Istanbulska noć za fudbalski užitak. . .  Posle 0:4 na Old Trafordu Frenka Lamparda u borbi za evropski Superkup čeka još teži zadatak – Liverpul.

Fudbal 14.08.2019 | 18:08
Večeras je Superkup Evrope: Liverpul - Čelsi!
Semafor je bio surov. Nije baš Mančester Junajted bio toliko bolji, pa da savlada Čelsi sa 4:0. Ali u fudbalu je rezultat svetinja i ne može Frenk Lampard posle takvog debakla da traži bilo kakve izgovore. A iza ćoška još teži izazov. Sa aktuelnim šampionom Starog kontinenta, Liverpulom, boriće se za evropski Superkup.

Jasno je svima da su Redsi izraziti favoriti. Nemac tokom leta nije doveo nijedno zvučno pojačanje, ali je sačuvao na okupu kompletan tim koji se prošle sezone do samog finiša krvio sa Mančester Sitijem za titulu u Premijer ligi. Na startu sezone se protiv Noriča (4:1) jasno videlo koliko je to važno za automatizme u igri, bez obzira na to što Kanarinci zaista nisu tim koji može da parira Liverpulu.

Što se tiče Čelsija, ponavljamo, nije to bilo toliko loše protiv Junajteda. Ali je Lampard svakako mogao da shvati koliko je ova generacija Plavaca daleko od one njegove koja je osvajala titule po Engleskoj. Kurt Zuma nije i nikad neće biti Džon Teri. Mateo Kovačić i Žoržinjo ipak nisu uverljivi kao nekada tandem Lampard – Mihael Balak. Tami Abraham jeste talentovan, ali nije ni za prineti gol-ubici kakav je bio Didije Drogba. Liverpul ima za klasu jači napad. Liverpul ima Virdžila vanDajka. Sve ono što nedostaje Lampardu.

Na kraju krajeva, Liverpul ima i Klopa, dok se Čelsi uzda u Lampardov potencijal. Nagrada će možda i stići kroz koju godinu, ali u ovom trenutku utisak je da su Redsi neuporedivo jači od Plavaca i da Evropa samo čeka da ozvaniči osvajača Superkupa.

Nemački stručnjak se na konferenciji za novinare pred ovaj susret osvrnuo i na onaj debakl Čelsija u nedelju i na činjenicu da na “Stamfordu Bridžu” ima mnogo toga da se menja.

“Junajted je bio klinički precizan u nedelju, ali fubal nekada ume da pokaže i takvo lice. Ali to je isti tim, ne menjamo pristup. Drugačiji su u odnosu na prethodnu sezonu, što je očigledno, jer Sari je imao u potpunosti suprotan sistem”, izjavio je Klop.

Dodao je da će biti zanimljivo videti u kakvom sastavu će Čelsi nastupati, jer se on bukvalno menja od utakmice do utakmice.

“Ko zna ko će protiv nas istrčati na teren. Mogli bi da krenu sa Žiruom, a ne bi me začudilo da igru baziraju na Kanteu ili Markosu Alonsu. Pulišić takođe dolazi u obzir, tako da je u opticaju veliki broj kombinacija. Mislim da je Frenk prošle sezone sa Derbijem pokazao da je odličan menadžer, jer je uneo život u taj klub maltene preko noći. Još smo na početku sezone, a već igramo za trofej, sigurno je da i mi, a i oni žele da ga prigrabe”, zaključio je nemački strateg.

Uzvratio je i Frenk Lampard, koji je i sam svestan da je pred njim “planina” ukoliko želi da postane bar upola uspešan menadžer u odnosu na ono što je uradio u igračkoj karijeri.

“Veoma sam ponosan što sedim na čelu ovog tima, ali svi znamo da će to biti ogroman test. Optimističan sam i verujem u igrače, svi su ovde zato što to zaslužuju. Liverpul je potpuno drugačiji u odnosu na Mančester junajted i moraćemo da napravimo brojne promene pred ovu utakmicu”, rekao je Lampard.

A na centru igrališta će ove večeri biti ispisana istorija. Utakmicu koju je pre samo nekoliko dana vodio Milorad Mažić, večeras će suditi jedna dama. Francuskinja, Stefani Frapar, zajedno sa svojim timom će postati prva žena koja vodi neko muško fudbalsko finale u istoriji evropskog fudbala. Ona kaže da se ne plaši i da će dati sve od sebe da sve protekne u najboljem redu.

“Dosta treniramo i ne plašimo se. Uvek smo spremni za najveće izazove. Sa svim ovim ide i doza popularnosti sa kojom morate da se borite, ali to je fudbal. Često sam sudila u Ligi 1 i znam kako je nositi se sa pritiskom. Uostalom, nije mi ovo prvi meč u karijeri”, izjavila je Francuskinja.

Čelsi večeras neće moći da računa na četiri fudbalera, a još dva se nalaze pod znakom pitanja. Na teren sigurno neće istrčati Hadson-Odoi, Džejms, Loftus-Čik i van Ginkel, a pod znakom pitanja su Kante i Ridiger. Sa druge strane, Liverpulu možda nedostaje manje fudbalera, ali će se udarac više osetiti. Alison se povredio na otvaranju Premijer lige protiv Noriča i kako stvari stoje na terenu ga neće biti bar šest nedelja, a Klop neće moći da računa ni na Natanijela Klajna.

Sve u svemu, večerašnja utakmica za Liverpul i Čelsi biće samo kratak predah od Premijer lige. Nova uzbuđenja su odmah iza ugla, već kroz nekoliko dana.

LIVERPUL - ČELSI (21.00, RTS 1, Arena Sport 1)

Stadion: "Vodafone Park", Istanbul
Sudija: Stefani Frapar (Francuska)

LIVERPUL (4-3-3): Adrijan - Aleksander-Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson - Fabinjo, Henderson, Okslejd-Čembrlen - Salah, Mane, Firmino

ČELSI (4-2-3-1): Kepa - Aspilikueta, Zuma, Kristensen, Emerson - Kovačić, Žoržinjo - Pedro, Maunt, Barkli - Abraham

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar