Велика ствар за Звездин коефицијент!

Прилика за озбиљан напредак тек предстоји. . .

Фудбал 14.08.2019 | 20:02
Велика ствар за Звездин коефицијент!
Црвена звезда није само добро зарадила од проласка у плеј-оф за Лигу шампиона. Српски првак урадио је велику ствар и за свој клупски коефицијент, пошто је обезбеђеним пласманом у групну фазу Лиге Европе већ осигурао 3,00 бода за УЕФА ранг листу. 

Та чињеница много значи и може да буде залог за будућност, јер црвено-бели имају велику могућност да ове и наредне године значајно напредују на овој листи која приликом жребова одређује позицију клуба. Звезда, наравно, овај учинак може и те како да "подебља". Уколико би избацила Јанг Бојс за групну фазу Лиге шампиона имала би гарантована 4,00 бода, па би од резултата у групи зависило докле ће добацити. 

Прошле сезоне, рецимо, бод против Наполија и тријумф над Ливерпулом донели су клубу из Љутице Богдана три бода (два за победу и један за реми), плус четири загарантована за учешће - укупно 7,00. 

У Лиги Европе конкуренција је слабија, па је и већа могућност да се коефицијент појача. А систем награђивања у групној фази исти је - два бода за победу и бод за реми. Наравно, финансијски део је оно што не може да се пореди...

Писали смо више пута колико је за Црвену звезду важно да баш ове и наредне сезоне буде на високом нивоу у Европи. Ова година "мења" ону када је после титуле са Славишом Стојановићембеоградски тим избачен из Европе. Што значи да ће сваки додатни бод ове сезоне значити рапидан скок на листи. Наредне године Звезди из обрачуна испада свега 0,25 (испадање од Каирата) и то је додатна шанса за нови напредак. А када се уђе у ТОП 50 онда су повлашће пози позиције у свим квалификационим рундама готово загарантоване. 

Црвена звезда тренутно је 69. на активној УЕФА ранг листи клубова. 



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар