Velika stvar za Zvezdin koeficijent!

Prilika za ozbiljan napredak tek predstoji. . .

Fudbal 14.08.2019 | 20:02
Velika stvar za Zvezdin koeficijent!
Crvena zvezda nije samo dobro zaradila od prolaska u plej-of za Ligu šampiona. Srpski prvak uradio je veliku stvar i za svoj klupski koeficijent, pošto je obezbeđenim plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope već osigurao 3,00 boda za UEFA rang listu. 

Ta činjenica mnogo znači i može da bude zalog za budućnost, jer crveno-beli imaju veliku mogućnost da ove i naredne godine značajno napreduju na ovoj listi koja prilikom žrebova određuje poziciju kluba. Zvezda, naravno, ovaj učinak može i te kako da "podeblja". Ukoliko bi izbacila Jang Bojs za grupnu fazu Lige šampiona imala bi garantovana 4,00 boda, pa bi od rezultata u grupi zavisilo dokle će dobaciti. 

Prošle sezone, recimo, bod protiv Napolija i trijumf nad Liverpulom doneli su klubu iz Ljutice Bogdana tri boda (dva za pobedu i jedan za remi), plus četiri zagarantovana za učešće - ukupno 7,00. 

U Ligi Evrope konkurencija je slabija, pa je i veća mogućnost da se koeficijent pojača. A sistem nagrađivanja u grupnoj fazi isti je - dva boda za pobedu i bod za remi. Naravno, finansijski deo je ono što ne može da se poredi...

Pisali smo više puta koliko je za Crvenu zvezdu važno da baš ove i naredne sezone bude na visokom nivou u Evropi. Ova godina "menja" onu kada je posle titule sa Slavišom Stojanovićembeogradski tim izbačen iz Evrope. Što znači da će svaki dodatni bod ove sezone značiti rapidan skok na listi. Naredne godine Zvezdi iz obračuna ispada svega 0,25 (ispadanje od Kairata) i to je dodatna šansa za novi napredak. A kada se uđe u TOP 50 onda su povlašće pozi pozicije u svim kvalifikacionim rundama gotovo zagarantovane. 

Crvena zvezda trenutno je 69. na aktivnoj UEFA rang listi klubova. 



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar