Финале САД - Србија? ФИБА мисли да је реално...

На сајту Светске кошаркашке федерације објављен је први "Поwер ранкинг" у сусрет Светском купу у Кини.

Кошарка 14.08.2019 | 18:27
Финале САД - Србија? ФИБА мисли да је реално...
Репрезентације САД и Србије главни су кандидати за титулу првака света, док су на трећој и четвртој позицији Грчка и Шпанија!

Петнаестак дана пре почетка такмичења, ФИБА је на свом сајту објавила "Поwер ранкинг" 32 репрезентације учеснице Мундобаскета, а редослед је базиран на субјективној процени аутора ко би могао да заврши на којој позицији.

Рецимо, Нигерија је сврстана на осмо место, јер према саставу група и каснијим "укрштањима" може да се домогне четвртфинала, док је Канада тек 17, мада "на папиру" има јачи тим, али из групе са Литванијом и Аустралијом само две селекције могу у другу фазу...

Креатор "Поwер ранкинга" оградио се констатацијом да листа већ следеће недеље може да изгледа другачије, у зависности од резултата припремних утакмица или евентуалних нових отказа, повреда и тако даље.

О Американцима пише... "Ниједна земља није освојила титулу на три узастопна Светска првенства. САД имају шансу да постану прве и док у припремним утакмицама не покажу знаке слабости, остају главни фаворит за још једно злато. Пошто Србија делује добро, делује да бисмо могли да гледамо исто финале као 2014. и 2016".

...а о Србији "Губитак Милоша Теодосића због повреде био би разарајући ударац за било који други тим. За Србију је то само био сигнал да пребаци у другу брзину и Литванцима убаци 95 поена у Литванији. Финској су такође дали 95, а Борцу из Чачка 97. Србија ће увек пронаћи начин да поентира, што и није чудо када тренер Саша Ђорђевић има играче као што су Никола Јокић, Богдан Богдановић, Немања Бјелица и други".

Подсећамо да су САД победиле "орлове" у борби за злато на СП 2014. (129:92) и на ОИ 2016. (96:66), али овог пута Американци неће извести на терен тако јак тим. Бар "на папиру".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар