Finale SAD - Srbija? FIBA misli da je realno...

Na sajtu Svetske košarkaške federacije objavljen je prvi "Power ranking" u susret Svetskom kupu u Kini.

Košarka 14.08.2019 | 18:27
Finale SAD - Srbija? FIBA misli da je realno...
Reprezentacije SAD i Srbije glavni su kandidati za titulu prvaka sveta, dok su na trećoj i četvrtoj poziciji Grčka i Španija!

Petnaestak dana pre početka takmičenja, FIBA je na svom sajtu objavila "Power ranking" 32 reprezentacije učesnice Mundobasketa, a redosled je baziran na subjektivnoj proceni autora ko bi mogao da završi na kojoj poziciji.

Recimo, Nigerija je svrstana na osmo mesto, jer prema sastavu grupa i kasnijim "ukrštanjima" može da se domogne četvrtfinala, dok je Kanada tek 17, mada "na papiru" ima jači tim, ali iz grupe sa Litvanijom i Australijom samo dve selekcije mogu u drugu fazu...

Kreator "Power rankinga" ogradio se konstatacijom da lista već sledeće nedelje može da izgleda drugačije, u zavisnosti od rezultata pripremnih utakmica ili eventualnih novih otkaza, povreda i tako dalje.

O Amerikancima piše... "Nijedna zemlja nije osvojila titulu na tri uzastopna Svetska prvenstva. SAD imaju šansu da postanu prve i dok u pripremnim utakmicama ne pokažu znake slabosti, ostaju glavni favorit za još jedno zlato. Pošto Srbija deluje dobro, deluje da bismo mogli da gledamo isto finale kao 2014. i 2016".

...a o Srbiji "Gubitak Miloša Teodosića zbog povrede bio bi razarajući udarac za bilo koji drugi tim. Za Srbiju je to samo bio signal da prebaci u drugu brzinu i Litvancima ubaci 95 poena u Litvaniji. Finskoj su takođe dali 95, a Borcu iz Čačka 97. Srbija će uvek pronaći način da poentira, što i nije čudo kada trener Saša Đorđević ima igrače kao što su Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica i drugi".

Podsećamo da su SAD pobedile "orlove" u borbi za zlato na SP 2014. (129:92) i na OI 2016. (96:66), ali ovog puta Amerikanci neće izvesti na teren tako jak tim. Bar "na papiru".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar