Зачарани круг информација о Јовићу, шта је тачно?

Изненада се појавила информација о могућој позајмици Луке Јовића, а изгледа да су у свему настали "шумови" између шпанских и српских медија - на нивоу спекулација.

Фудбал 14.08.2019 | 21:56
Зачарани круг информација о Јовићу, шта је тачно?
Да ли је Зинедин Зидан заиста незадовољан издањима Луке Јовићатоком припремног периода и да ли због тога жели да га пошаље на позајмицу, а да на његово место доведе искусног уругвајског нападача Кристијана Стуанија, члана друголигаша Ђироне?

Врло је мало вероватно...

Таква информација изненада се појавила у шпанским и српским медијима током јучерашње вечери, а на крају су се у "цитирањима" извора помало изгубили и једни и други.

Требало би да је све кренуло од шпанског таблоида "Дон Балона", који је објавио вест о "хаосу у Реал Мадриду", уз спекулације о томе да је Зинедин Зидан спреман да до краја прелазног рока пошаље Луку Јовића на позајмицу, све на нивоу трача и без конкретних изјава.

"Дон Балон" је иначе један од најмање прецизних медија у Шпанији, чак и тамошњи медији избегавају да их преносе, пошто са некадашњим респектованим листом - дели само име.

Укратко речено - у питању је шпанска спортска верзија таблоида "Тхе Сун".

Тај медиј угасио се још 2011. године и од тада потпуно променио политику, па их многи сматрају само "трач порталом" који често износи ексклузиве, најчешће без покрића, па је рецимо у само претходних пет дана објављено да одлазе Каземиро, Начо, Серхио Рамос, Марсело...

Ниједна од тих информација није имала одјека на Пиринејима, просто јер их други шпански медији нису цитирали, међутим код вести о Луки Јовићу је очигледно направљен изузетак.

Разлог за то је што је "Марка", као и неки други шпански медији који "купе" вести из домаћих листова и објављују их на енглеском, дошли до "сазнања" српских медија о Луки Јовићу, а који су у ствари цитирали поменути "Дон Балон", без својих извора за причу о позајмици.

Тако "Марка" пише да су "два водећа српска листа" писала о томе да је Јовић на прагу одласка из Реала након само неколико недеља у клубу, пошто није убедио Зидана.

Занимљиво, шпански медији тако не цитирају "Дон Баллон" који је први објавио информацију о Луки Јовићу, па се може закључити да је у свему дошло до "шумова" у комуникацији, односно да је вероватније да српски нападач не мрда нигде са "Сантјаго Бернабеуа".

Штавише, "Марка" је ову вест чак и избрисала са шпанске верзије свог сајта, међутим већ се раширила и до Енглеске, Италије, Француске...

Интересантно је да информацију нису пренели ни "АС", а ни каталонски "Мундо Депортиво".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар