Začarani krug informacija o Joviću, šta je tačno?

Iznenada se pojavila informacija o mogućoj pozajmici Luke Jovića, a izgleda da su u svemu nastali "šumovi" između španskih i srpskih medija - na nivou spekulacija.

Fudbal 14.08.2019 | 21:56
Začarani krug informacija o Joviću, šta je tačno?
Da li je Zinedin Zidan zaista nezadovoljan izdanjima Luke Jovićatokom pripremnog perioda i da li zbog toga želi da ga pošalje na pozajmicu, a da na njegovo mesto dovede iskusnog urugvajskog napadača Kristijana Stuanija, člana drugoligaša Đirone?

Vrlo je malo verovatno...

Takva informacija iznenada se pojavila u španskim i srpskim medijima tokom jučerašnje večeri, a na kraju su se u "citiranjima" izvora pomalo izgubili i jedni i drugi.

Trebalo bi da je sve krenulo od španskog tabloida "Don Balona", koji je objavio vest o "haosu u Real Madridu", uz spekulacije o tome da je Zinedin Zidan spreman da do kraja prelaznog roka pošalje Luku Jovića na pozajmicu, sve na nivou trača i bez konkretnih izjava.

"Don Balon" je inače jedan od najmanje preciznih medija u Španiji, čak i tamošnji mediji izbegavaju da ih prenose, pošto sa nekadašnjim respektovanim listom - deli samo ime.

Ukratko rečeno - u pitanju je španska sportska verzija tabloida "The Sun".

Taj medij ugasio se još 2011. godine i od tada potpuno promenio politiku, pa ih mnogi smatraju samo "trač portalom" koji često iznosi ekskluzive, najčešće bez pokrića, pa je recimo u samo prethodnih pet dana objavljeno da odlaze Kazemiro, Načo, Serhio Ramos, Marselo...

Nijedna od tih informacija nije imala odjeka na Pirinejima, prosto jer ih drugi španski mediji nisu citirali, međutim kod vesti o Luki Joviću je očigledno napravljen izuzetak.

Razlog za to je što je "Marka", kao i neki drugi španski mediji koji "kupe" vesti iz domaćih listova i objavljuju ih na engleskom, došli do "saznanja" srpskih medija o Luki Joviću, a koji su u stvari citirali pomenuti "Don Balon", bez svojih izvora za priču o pozajmici.

Tako "Marka" piše da su "dva vodeća srpska lista" pisala o tome da je Jović na pragu odlaska iz Reala nakon samo nekoliko nedelja u klubu, pošto nije ubedio Zidana.

Zanimljivo, španski mediji tako ne citiraju "Don Ballon" koji je prvi objavio informaciju o Luki Joviću, pa se može zaključiti da je u svemu došlo do "šumova" u komunikaciji, odnosno da je verovatnije da srpski napadač ne mrda nigde sa "Santjago Bernabeua".

Štaviše, "Marka" je ovu vest čak i izbrisala sa španske verzije svog sajta, međutim već se raširila i do Engleske, Italije, Francuske...

Interesantno je da informaciju nisu preneli ni "AS", a ni katalonski "Mundo Deportivo".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar