Српска штампа: Борјан за историју, голмански докторат!

Сјајни чувар мреже једногласно је проглашен јунаком Звездиног тријумфа у Копенхагену. Али, шта је "труло" у држави Данској?

Фудбал 14.08.2019 | 15:36
Српска штампа: Борјан за историју, голмански докторат!
Фудбалери Црвене звезде елиминисали су Копенхаген после једне од најдраматичнијих и најчуднијих пенал серија у историји фудбала.

Од 11 удараца са "беле тачке" искористили су седам, а домаћин само шест. Од тога су два ударца били промашаји, а три је одбранио расположени Милан Борјан.

Када се томе дода да је Србин са канадским пасошем и сам био сигуран егзекутор у 10. серији, али и да је током 120 минута игре такође имао неколико одличних интервенција, нема дилеме да је заслужио све хвалоспеве које су му портали, а ујутру и дневна штампа "испевали" у својим насловима.

Уосталом, издвојио га је у својој изјави и најбољи тенисер света, Новак Ђоковић!

Једини спортски дневник у земљи, "Спортски журнал", извештај из Копенхагена је објавио под насловом "Борјанов голмански докторат".

"Невероватни Милан Борјан одбранио је три једанаестерца, голманским докторатом је донео најтрофејнијем српском клубу јесен у Европи и наставак сна да се може поново у елитно европско такмичење".

"Херој Милан Борјан води Звезду ка новој Лиги шампиона", пишу "Вечерње новости", док су у извештају "Курира" сви Звездини играчи добили оцене шест, седам или осам за своју партију на "Паркен" стадиону, само Борјан - десетку!

"Свемоћни херој. Пенали су рулет, али Звезда има свог крупијеа, три пенала одбранио и дао гол".

У "Блицу" је наслов "Браво Звездо - српски Спартанци", "Информер" пише "Звезда за историју", уз оцену да је "апсолутни јунак српског шампиона био голман Милан Борјан".

Ипак, најнадахнутији је био репортер листа "Ало!", који је извештај почео на следећи начин:

"Нешто је труло у држави Данској... Терен 'Паркена'? Него шта! Суђење Мажеике? Ништа мање од траве. Још нешто? Ма, бадава је Копенхагену било све, чак и играч више скоро цео сат - улогу јунака пред скоро 30.000 гледалаца одиграо је Србин. Звездин јунак - Милан Борјан!".

Утисак је да и ако црвено-бели елиминишу Јанг Бојс и другу сезону заредом се пласирају у Лигу шампиона, то неће моћи да буде емотивно и спектакуларно као што је било у уторак увече у главном граду Данске...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар