Srpska štampa: Borjan za istoriju, golmanski doktorat!

Sjajni čuvar mreže jednoglasno je proglašen junakom Zvezdinog trijumfa u Kopenhagenu. Ali, šta je "trulo" u državi Danskoj?

Fudbal 14.08.2019 | 15:36
Srpska štampa: Borjan za istoriju, golmanski doktorat!
Fudbaleri Crvene zvezde eliminisali su Kopenhagen posle jedne od najdramatičnijih i najčudnijih penal serija u istoriji fudbala.

Od 11 udaraca sa "bele tačke" iskoristili su sedam, a domaćin samo šest. Od toga su dva udarca bili promašaji, a tri je odbranio raspoloženi Milan Borjan.

Kada se tome doda da je Srbin sa kanadskim pasošem i sam bio siguran egzekutor u 10. seriji, ali i da je tokom 120 minuta igre takođe imao nekoliko odličnih intervencija, nema dileme da je zaslužio sve hvalospeve koje su mu portali, a ujutru i dnevna štampa "ispevali" u svojim naslovima.

Uostalom, izdvojio ga je u svojoj izjavi i najbolji teniser sveta, Novak Đoković!

Jedini sportski dnevnik u zemlji, "Sportski žurnal", izveštaj iz Kopenhagena je objavio pod naslovom "Borjanov golmanski doktorat".

"Neverovatni Milan Borjan odbranio je tri jedanaesterca, golmanskim doktoratom je doneo najtrofejnijem srpskom klubu jesen u Evropi i nastavak sna da se može ponovo u elitno evropsko takmičenje".

"Heroj Milan Borjan vodi Zvezdu ka novoj Ligi šampiona", pišu "Večernje novosti", dok su u izveštaju "Kurira" svi Zvezdini igrači dobili ocene šest, sedam ili osam za svoju partiju na "Parken" stadionu, samo Borjan - desetku!

"Svemoćni heroj. Penali su rulet, ali Zvezda ima svog krupijea, tri penala odbranio i dao gol".

U "Blicu" je naslov "Bravo Zvezdo - srpski Spartanci", "Informer" piše "Zvezda za istoriju", uz ocenu da je "apsolutni junak srpskog šampiona bio golman Milan Borjan".

Ipak, najnadahnutiji je bio reporter lista "Alo!", koji je izveštaj počeo na sledeći način:

"Nešto je trulo u državi Danskoj... Teren 'Parkena'? Nego šta! Suđenje Mažeike? Ništa manje od trave. Još nešto? Ma, badava je Kopenhagenu bilo sve, čak i igrač više skoro ceo sat - ulogu junaka pred skoro 30.000 gledalaca odigrao je Srbin. Zvezdin junak - Milan Borjan!".

Utisak je da i ako crveno-beli eliminišu Jang Bojs i drugu sezonu zaredom se plasiraju u Ligu šampiona, to neće moći da bude emotivno i spektakularno kao što je bilo u utorak uveče u glavnom gradu Danske...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar