ЛЕ: Прошли Слован и Диделанж, испала Сутјеска!

Први су дошли до плеј-офа: Шампион Луксембурга опет близу групе! Прошле године играли су у групној фази и писали историју. Сада су опет веома близу и неће имати немогућ задатак у баражу.  

Фудбал 13.08.2019 | 23:44
ЛЕ: Прошли Слован и Диделанж, испала Сутјеска!
Диделанж је поново надомак великог успеха.

Шампион Луксембурга прескочио је и треће коло квалификација за Лигу Европе, јер је у уторак и други пут победио шампиона Естоније.

Номе Каљу - Диделанж 0:1

Голом везисте Данела Синанија у 56. минуту, тим из једне од најмањих држава континента елиминисао је домаћина и ушао у плеј-оф, где ће играти против бољег из двомеча Арарат (Јерменија) - Сабуртало (Грузија). Први меч је завршен резултатом 1:2.

Пре тријумфа против естонског ривала, Диделанж је елиминисао Шкендију, а претходно је почео квалификације у борби за Лигу шампиона, одакле га је избацила малтешка Валета.

Слован из Братиславе је прошао у плеј-оф Лиге Европе, пошто је и у другој утакмици трећег кола квалификација савладао Дандалк (3:1) и укупним резултатом 4:1 обезбедио пласман у наредну фазу такмичења.

Значајан допринос проласку свог тима дао је и Александар Чаврић, који је у 33. миунуту искористио очајну реакцију противничке одбране и савладао Гарија Роџерса.

Слован је дошао у вођство голом Рафаела Ратаа у 12. минуту, док је домаћина у живот вратио Дафи у 70. минуту. Дандалку су сви возови прошли четири минута касниује када је Хабан промашио ударац са беле тачке. Казна за домаћина стигла у је у трећем минуту надокнаде када је Данијел поставио коначан резултат.

Сутјеска се два пута враћала у живот против Линфилда захваљујући головима Бојана Божовића, али је на крају поражена и други пут од клуба из Северне Ирске, па је укупним резултатом 5:3 домаћин отишао даље.

У плеј-оф поново иде сјајни Диделанж, који је у Естонији савладао Каљу Номе са 1:0 и укупним резултатом 4:1 отишао даље.

ЛИГА ЕВРОПЕ, ТРЕЋЕ КОЛО КВАЛИФИКАЦИЈА - РЕВАНШ МЕЧЕВИ:

Уторак

Номе Каљу - Диделанж 0:1 (0:0), укупно 1:4

Линфилд - Сутјеска 3:2 (2:1), укупно 5:3

Дандалк - Слован 1:3, укупно 1:4

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар