LE: Prošli Slovan i Didelanž, ispala Sutjeska!

Prvi su došli do plej-ofa: Šampion Luksemburga opet blizu grupe! Prošle godine igrali su u grupnoj fazi i pisali istoriju. Sada su opet veoma blizu i neće imati nemoguć zadatak u baražu.  

Fudbal 13.08.2019 | 23:44
LE: Prošli Slovan i Didelanž, ispala Sutjeska!
Didelanž je ponovo nadomak velikog uspeha.

Šampion Luksemburga preskočio je i treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, jer je u utorak i drugi put pobedio šampiona Estonije.

Nome Kalju - Didelanž 0:1

Golom veziste Danela Sinanija u 56. minutu, tim iz jedne od najmanjih država kontinenta eliminisao je domaćina i ušao u plej-of, gde će igrati protiv boljeg iz dvomeča Ararat (Jermenija) - Saburtalo (Gruzija). Prvi meč je završen rezultatom 1:2.

Pre trijumfa protiv estonskog rivala, Didelanž je eliminisao Škendiju, a prethodno je počeo kvalifikacije u borbi za Ligu šampiona, odakle ga je izbacila malteška Valeta.

Slovan iz Bratislave je prošao u plej-of Lige Evrope, pošto je i u drugoj utakmici trećeg kola kvalifikacija savladao Dandalk (3:1) i ukupnim rezultatom 4:1 obezbedio plasman u narednu fazu takmičenja.

Značajan doprinos prolasku svog tima dao je i Aleksandar Čavrić, koji je u 33. miunutu iskoristio očajnu reakciju protivničke odbrane i savladao Garija Rodžersa.

Slovan je došao u vođstvo golom Rafaela Rataa u 12. minutu, dok je domaćina u život vratio Dafi u 70. minutu. Dandalku su svi vozovi prošli četiri minuta kasniuje kada je Haban promašio udarac sa bele tačke. Kazna za domaćina stigla u je u trećem minutu nadoknade kada je Danijel postavio konačan rezultat.

Sutjeska se dva puta vraćala u život protiv Linfilda zahvaljujući golovima Bojana Božovića, ali je na kraju poražena i drugi put od kluba iz Severne Irske, pa je ukupnim rezultatom 5:3 domaćin otišao dalje.

U plej-of ponovo ide sjajni Didelanž, koji je u Estoniji savladao Kalju Nome sa 1:0 i ukupnim rezultatom 4:1 otišao dalje.

LIGA EVROPE, TREĆE KOLO KVALIFIKACIJA - REVANŠ MEČEVI:

Utorak

Nome Kalju - Didelanž 0:1 (0:0), ukupno 1:4

Linfild - Sutjeska 3:2 (2:1), ukupno 5:3

Dandalk - Slovan 1:3, ukupno 1:4

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar