Кирјос: Ту се не ради само о мени...!

Ник Кирјос и Стефанос Циципас потврдили су своје учешће на овогодишњем Лејвер купу, који се одржава од 20-22. септембра у Женеви.

Тенис 14.08.2019 | 12:45
Кирјос: Ту се не ради само о мени...!
Грчки тенисер дебитоваће на овом турниру и играће за Тим Европе, док ће контроверзном Аустралијанцу ово бити трећи наступ за Тим Света.

За Тим Европе, који селектира Бјорн Борг, поред Циципаса наступиће још и Роџер Федерер, Рафаел Надал, Доминик Тим, Александар Зверев и Фабио Фоњини.

"Лејвер куп је јединствено такмичење у свету тениса. За мене лично, играње у исто тиму са Роџером и Рафом је остварење снова. Тенис јесте индивидуални спорт, међутим, на овом турниру ћемо играти тимски, и то заједно са невероватним шампионима", рекао је Стефанос Циципас.

Тим Света, који са клупе предводи Џон Мекинро, још није комплетиран, а поред Кирјоса, наступиће Кевин Андерсон, Џон Изнер, Милош Раонић и Денис Шаповалов.

"Увек сам говорио колико волим Лејвер куп и и колико ми значи када играм за тим, који је већи од самог појединца. На Лејвер купу не ради се само о мени, већ се стално трудим да помажем осталим саиграчима да се осећају угодно, припремам их за мечеве, дајем им подршку са трибина...", каже Ник Кирјос.

Селектор Тима Света Џон Мекинро задовољан је што ће и ове године моћи да рачуна на Аустралијанца.

"Сви знамо колико је Ник страствен када игра на Лејвер купу, драго ми је што је поново са нама. Он у последње време бележи сјајне резултате, а на овом турниру посебно добро игра. Он је прави тимски играч. Сви смо мотивисани да у Женеви освојимо трофеј", каже Џон Мекинро.

Треће издање Лејвер купа на програму је од 20-22. септембра у Женеви. Претходна два пута, трофеј је освајао Тим Европе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар