Kirjos: Tu se ne radi samo o meni...!

Nik Kirjos i Stefanos Cicipas potvrdili su svoje učešće na ovogodišnjem Lejver kupu, koji se održava od 20-22. septembra u Ženevi.

Tenis 14.08.2019 | 12:45
Kirjos: Tu se ne radi samo o meni...!
Grčki teniser debitovaće na ovom turniru i igraće za Tim Evrope, dok će kontroverznom Australijancu ovo biti treći nastup za Tim Sveta.

Za Tim Evrope, koji selektira Bjorn Borg, pored Cicipasa nastupiće još i Rodžer Federer, Rafael Nadal, Dominik Tim, Aleksandar Zverev i Fabio Fonjini.

"Lejver kup je jedinstveno takmičenje u svetu tenisa. Za mene lično, igranje u isto timu sa Rodžerom i Rafom je ostvarenje snova. Tenis jeste individualni sport, međutim, na ovom turniru ćemo igrati timski, i to zajedno sa neverovatnim šampionima", rekao je Stefanos Cicipas.

Tim Sveta, koji sa klupe predvodi Džon Mekinro, još nije kompletiran, a pored Kirjosa, nastupiće Kevin Anderson, Džon Izner, Miloš Raonić i Denis Šapovalov.

"Uvek sam govorio koliko volim Lejver kup i i koliko mi znači kada igram za tim, koji je veći od samog pojedinca. Na Lejver kupu ne radi se samo o meni, već se stalno trudim da pomažem ostalim saigračima da se osećaju ugodno, pripremam ih za mečeve, dajem im podršku sa tribina...", kaže Nik Kirjos.

Selektor Tima Sveta Džon Mekinro zadovoljan je što će i ove godine moći da računa na Australijanca.

"Svi znamo koliko je Nik strastven kada igra na Lejver kupu, drago mi je što je ponovo sa nama. On u poslednje vreme beleži sjajne rezultate, a na ovom turniru posebno dobro igra. On je pravi timski igrač. Svi smo motivisani da u Ženevi osvojimo trofej", kaže Džon Mekinro.

Treće izdanje Lejver kupa na programu je od 20-22. septembra u Ženevi. Prethodna dva puta, trofej je osvajao Tim Evrope.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar