Размјена нападача од 130.000.000 евра!

У троуглу Атлетико – Милан – Валенсија! Један трансфер вуче за собом други. . .

Фудбал 14.08.2019 | 00:00
Размјена нападача од 130.000.000 евра!
Док се чека расплет око Нејмара који би требало да изазове лавину других трансфера, домино ефекат на фудбалској пијаци ћемо имати у троуглу Ателтико Мадрид – Милан – Валенсија.

Како сада ствари стоје, тројица нападача ће наследити један другог у поменутим клубовима.

Атлетико Мадрид је и дефинитивно уговорио трансфер сјајног Валенсијиног нападача Родрига који би требало да буде природна замена на позицији „другог шпица“ уместо Гризмана. Бразилац са шпанским пасошем је експлодирао последњих година у Валенсији и заслужио велики трансфер у Атлетико.

Мадриђани ће Слепим мишевима платити око 60.000.000 евра на име обештећења за Родрига који је већ напустио град и упутио се ка Мадриду где га чекају лекарски прегледи и потпис уговора. Родригова помало шокантна продаја је узроковала велике потресе на Местаљи. Директор МатеуАлемани би могао да поднесе оставку јер је сазнао да је газда Питер Лим одавно обећао Атлетику да ће им продати Родрига.

Углавном, Родриго се упутио ка Мадриду где ће заменити Анхела Кореу.

Аргентинац је већ недељама предмет преговора између Атлетика и Милана. Росонери  у њему виде највеће појачање овог лета и изгледа да су га добили. Први Атлетиков захтев је био 60.000.000 евра, али је Милан успео да спусти цену. Италијани ће за Кореу платити 45.000.000 евра и бонусе са којима би трансфер дошао до 55.000.000 евра. Кореин агент се већ запутио из Аргентине за Европу да заврши трансфер, а играч већ данима чека на прелазак у Милан и није био у плановима Чола Симеонеау припремном периоду.

Дакле, Атлетико ће већи део Родриговог трансфера финансирати од продаје Корее у Милан, а Милан ће више од половине Кореиног трансфера финансирати продајом Андреа Силве у Валенсију. Португалском нападачу је недавно пропао 30.000.000 евра вредан трансфер у Монако, потом се помињао као могуће појачање Вулвса, Еспањола, Наполија, Саутемптона, Спортинга, али ће завршити у Валенсији.

Његов агент Жорж Мендеш већ годинама има огроман утицај на Питера Лима и самим тим на трансфер политику Валенсије. Отворила му се шанса да једним ударцем убије две муве и искористиће је. У овом тренутку је Силва најближи преласки на Местаљу где би требало да замени Родрига. Висина трансфера би требало да износи између 25.000.000 и 30.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар