Биће Челси бијесан на ФИФА-у!

Сити сме да доводи играче, финансијску казну неће ни да осети! Све због кршења правила приликом довођења малолетних играча

Фудбал 14.08.2019 | 12:26
Биће Челси бијесан на ФИФА-у!
Челси је уложио жалбу о којој ће се тек одлучивати, али у овом прелазном року могао је само да откупи већ регистрованог Матеа Ковачића. И ако жалба пред Уефом не уроди плодом неће смети ни на зиму да купује нове играче. Све због кршења правила приликом довођења младих играча. И мада је сваки случај посебан, су у Лондону остали збуњени кад су чули да је због истог прекршаја Манчестер Сити кажњен – новчано.

И то са 370.000 швајцарских франака, односно око 340.000 евра што је новац који богати власници Грађана из Уједињених Арапских Емирата потроше кад оду да купе кола.

Оно што је најбитније за Сити – нема забране трансфера. Иако је утврђено да су правила кршена, пошто је Сити доводио и малолетне играче из других земаља, а то није дозвољено. Сити је међутим признао грех, па је Уефа била милостива.

У Челсијевом случају била је много оштрија. Ем су Плавци морали да плате 500.000 евра, ем им је изречена забрана регистровања нових играча у два прелазна рука. Прва Челсијева жалба пред Фифом је одбијена, па су Енглези покренули поступак пред Судом за арбитражу у спорту. Ретко он обори Уефине пресуде. Уосталом, Челси је оптужен за кршење трансфер правила у случају чак 29 малолетних фудбалера.

Да подсетимо, малолетне играче из других земаља могуће је доводити само ако се њихови родитељи из нефудбалских разлога преселе. Рецимо, ако нађу посао у другој земљи. Клубови међутим умеју да заобиђу то правило тако што једном од родитеља обезбеде макар и фиктиван посао.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар