Biće Čelsi bijesan na FIFA-u!

Siti sme da dovodi igrače, finansijsku kaznu neće ni da oseti! Sve zbog kršenja pravila prilikom dovođenja maloletnih igrača

Fudbal 14.08.2019 | 12:26
Biće Čelsi bijesan na FIFA-u!
Čelsi je uložio žalbu o kojoj će se tek odlučivati, ali u ovom prelaznom roku mogao je samo da otkupi već registrovanog Matea Kovačića. I ako žalba pred Uefom ne urodi plodom neće smeti ni na zimu da kupuje nove igrače. Sve zbog kršenja pravila prilikom dovođenja mladih igrača. I mada je svaki slučaj poseban, su u Londonu ostali zbunjeni kad su čuli da je zbog istog prekršaja Mančester Siti kažnjen – novčano.

I to sa 370.000 švajcarskih franaka, odnosno oko 340.000 evra što je novac koji bogati vlasnici Građana iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potroše kad odu da kupe kola.

Ono što je najbitnije za Siti – nema zabrane transfera. Iako je utvrđeno da su pravila kršena, pošto je Siti dovodio i maloletne igrače iz drugih zemalja, a to nije dozvoljeno. Siti je međutim priznao greh, pa je Uefa bila milostiva.

U Čelsijevom slučaju bila je mnogo oštrija. Em su Plavci morali da plate 500.000 evra, em im je izrečena zabrana registrovanja novih igrača u dva prelazna ruka. Prva Čelsijeva žalba pred Fifom je odbijena, pa su Englezi pokrenuli postupak pred Sudom za arbitražu u sportu. Retko on obori Uefine presude. Uostalom, Čelsi je optužen za kršenje transfer pravila u slučaju čak 29 maloletnih fudbalera.

Da podsetimo, maloletne igrače iz drugih zemalja moguće je dovoditi samo ako se njihovi roditelji iz nefudbalskih razloga presele. Recimo, ako nađu posao u drugoj zemlji. Klubovi međutim umeju da zaobiđu to pravilo tako što jednom od roditelja obezbede makar i fiktivan posao.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar