Почело је! Париз је епицентар трансфер лудила!

Барса и ПСЖ отварају карте за лавину прелазака! У току су преговори после којих ће кренути серија трансфера до краја прелазног рока. . .

Фудбал 13.08.2019 | 23:52
Почело је! Париз је епицентар трансфер лудила!
Много звучних фудбалских имена је тренутно незадовољно у својим клубовима или клубови желе да их се реше. Гомила скупоцених фудбалера чека да се у наредних 20 дана нешто велико деси на фудбалској пијаци, да се прелазни рок одблокира и да крене ланчана реакција великих трансфера.

Да поменемо само неке од њих: Нејмар, Кутињо, Дибала, Икарди, Бејл, Хамес Родригез...

Потребно је да се деси само један трансфер који би за собом повукао остале и изгледа да је он управо почео да се дешава.

Париз је тренутно кључна тачка на мапи прелазног рока из које би требало да одјекне бомба која ће запалити тржиште.

Барселонина висока делегација је данас допутовала у Град светлости да започне операцију довођења Нејмара која би за собом повукла гомилу трансфера. Барсин директор Ерик Абидал, његов заменик Хавијер Бордас и утицајни преговарач са моћним везама Андре Кари су сели за преговарачки сто са Пари Сен Жерменовим директором Леонардом. Поједини медији јављају да су на путу за Париз и контроверзни агенти Кија Јорабхјан и Ђулијано Бертолући који заступају Филипеа Кутиња.

Два клуба су далеко од пријатељских односа. Штавише, ПСЖ би продао Нејмара било коме другом осим Барси. Али нема коме јер Реал још није отворио карте, а играч би радије у Каталонију него у Мадрид. Остале опције не постоје. Нејмар је незадовољан, скуп и токсичан за свлачионицу, тако да ПСЖ нема другог избора осим да га прода непријатељима. И зато ће покушати да им огули кожу у тој операцији. А да ли ће успети, видећемо... Зна и Барса да ПСЖ не може много да затеже. А зна и ПСЖ да Барса нема много пара и да јој је то највећи проблем.

Марка јавља да је Леонардо дочекао Барсину делегацију на данашњем састанку са шокантном ценом – 250.000.000 евра! Тачније, пренео је наредбу из Катара јер Насер ал Келаифи не жели ни да седне за сто са Каталонцима које не може да смисли. Ништа реалнија није била ни Барсина прва понуда – позајмица?! Јасно је да ни једни, ни други нису реални са својим ставовима.

А шта је реално? Прво да Леонардо и Андре Кари као искусни преговарачи спусте лопту и тензије између два клуба и да емоције и сујете челника оставе по страни. А потом да ПСЖ спусти цену и да Барса подигне понуду. Што ће се и десити наредних дана, а врло могуће и наредних сати...

Тренер Томас Тухел је тражио да у Нејмаров трансфер буде укљућен Усман Дембеле којег је тренирао у Дортмунду, али од тога нема ништа јер Дембеле не жели у Париз, а ни Барса није вољна да га пусти. дакле, Дембеле отпада из приче.

Ту на ред долази Филипе Кутињо.Њему је стављено до знања да у Барселони нема будућност и помирио се са одласком. Има понуду Бајерна за двогодишњу позајмицу, нема ништа против селидбе у Минхен, али тај трансфер ће десити тек ако се исцрпе све опције у преговорима Барсе и ПСЖ-а. Кутињо је за Барсу кључ преговора. Без њега нема ни Нејмара и зато је Бајерн стављен на чекање. Барсин проблем је што нема паре. Прешла је све границе, ушла у финансијско црвено и ни у каквој варијанти не може да понуди преко 100.000.000 евра у кешу за Нејмара. Ако може и то... А ПСЖ би најрадије новац.

Међутим, како то није могуће, основа за трансфер Нејмара је понуда која укључује Кутиња и паре. Кутињо је једини од играча које је Барса спремна да укључи у понуду, а да заиста интересује ПСЖ. Тухел и Леонардо су сложни да би Кутињо био сјајна замена за Нејмара. Уз можда и долазак Дибале.

Највише се прича о понуди која износи 100.000.000 евра плус Кутињо. Међутим, помиње се да ПСЖ тражи и Ивана Ракитића који је раније био њихова жеља. Барса размишља о понуди 80.000.000 евра, Кутињо и Ракитић. ПСЖ бије хтео и десног бека Семеда, али Барса и не помишља да укључи Португалца у причу. Помиње се и млади француски штопер Жан Клер Тодибо који је зимус стигао у Барсу, а Каталонци би да га понуде у размени.

Груба рачуница је да ће Барса морати да понуди макар 100.000.000 евра и двојицу играча које ПСЖ жели, а не који му се нуде. Кутињо је један од њих, чека се други. Са Ракитићем то неће ићи лако јер је више пута поновио став да не жели да иде из Барселоне.

ПСЖ ће свакако да отегне  преговоре и да чека понуду Реала. Мадриђани нису испали из игре, али проблем је што нико од његових скупи играча попут Бејла или Иска не жели да буде део трампе за Нејмара. А Реал нема намеру да плаћа у кешу преко 200.000.000 евра за Бразилца. Барселона покушава да спречи тај сценарио тако што ће натерати Нејмара да изађе у јавност и отворено каже да жели само у Барселону чиме би Реал испао из трке.

Данашњим састанком у Паризу, карте су почеле да се отварају. Овакав статус никоме не одговара. Извесно је да ће Нејмар отићи из париза, али ће бити занимљиво да видимо на који начин и под којим условима. А његов трансфер сигурно за собом повлачи трансфере Кутиња, Дибале, Икардија, Хамеса Родригеза, врло вероватно и Бејла, Иска, Маријана Дијаза...

Многи чекају расплет приче око Нејмара. У наредне три недеље нас чека много тога занимљивог у прелазном року.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар