Počelo je! Pariz je epicentar transfer ludila!

Barsa i PSŽ otvaraju karte za lavinu prelazaka! U toku su pregovori posle kojih će krenuti serija transfera do kraja prelaznog roka. . .

Fudbal 13.08.2019 | 23:52
Počelo je! Pariz je epicentar transfer ludila!
Mnogo zvučnih fudbalskih imena je trenutno nezadovoljno u svojim klubovima ili klubovi žele da ih se reše. Gomila skupocenih fudbalera čeka da se u narednih 20 dana nešto veliko desi na fudbalskoj pijaci, da se prelazni rok odblokira i da krene lančana reakcija velikih transfera.

Da pomenemo samo neke od njih: Nejmar, Kutinjo, Dibala, Ikardi, Bejl, Hames Rodrigez...

Potrebno je da se desi samo jedan transfer koji bi za sobom povukao ostale i izgleda da je on upravo počeo da se dešava.

Pariz je trenutno ključna tačka na mapi prelaznog roka iz koje bi trebalo da odjekne bomba koja će zapaliti tržište.

Barselonina visoka delegacija je danas doputovala u Grad svetlosti da započne operaciju dovođenja Nejmara koja bi za sobom povukla gomilu transfera. Barsin direktor Erik Abidal, njegov zamenik Havijer Bordas i uticajni pregovarač sa moćnim vezama Andre Kari su seli za pregovarački sto sa Pari Sen Žermenovim direktorom Leonardom. Pojedini mediji javljaju da su na putu za Pariz i kontroverzni agenti Kija Jorabhjan i Đulijano Bertolući koji zastupaju Filipea Kutinja.

Dva kluba su daleko od prijateljskih odnosa. Štaviše, PSŽ bi prodao Nejmara bilo kome drugom osim Barsi. Ali nema kome jer Real još nije otvorio karte, a igrač bi radije u Kataloniju nego u Madrid. Ostale opcije ne postoje. Nejmar je nezadovoljan, skup i toksičan za svlačionicu, tako da PSŽ nema drugog izbora osim da ga proda neprijateljima. I zato će pokušati da im oguli kožu u toj operaciji. A da li će uspeti, videćemo... Zna i Barsa da PSŽ ne može mnogo da zateže. A zna i PSŽ da Barsa nema mnogo para i da joj je to najveći problem.

Marka javlja da je Leonardo dočekao Barsinu delegaciju na današnjem sastanku sa šokantnom cenom – 250.000.000 evra! Tačnije, preneo je naredbu iz Katara jer Naser al Kelaifi ne želi ni da sedne za sto sa Kataloncima koje ne može da smisli. Ništa realnija nije bila ni Barsina prva ponuda – pozajmica?! Jasno je da ni jedni, ni drugi nisu realni sa svojim stavovima.

A šta je realno? Prvo da Leonardo i Andre Kari kao iskusni pregovarači spuste loptu i tenzije između dva kluba i da emocije i sujete čelnika ostave po strani. A potom da PSŽ spusti cenu i da Barsa podigne ponudu. Što će se i desiti narednih dana, a vrlo moguće i narednih sati...

Trener Tomas Tuhel je tražio da u Nejmarov transfer bude ukljućen Usman Dembele kojeg je trenirao u Dortmundu, ali od toga nema ništa jer Dembele ne želi u Pariz, a ni Barsa nije voljna da ga pusti. dakle, Dembele otpada iz priče.

Tu na red dolazi Filipe Kutinjo.Njemu je stavljeno do znanja da u Barseloni nema budućnost i pomirio se sa odlaskom. Ima ponudu Bajerna za dvogodišnju pozajmicu, nema ništa protiv selidbe u Minhen, ali taj transfer će desiti tek ako se iscrpe sve opcije u pregovorima Barse i PSŽ-a. Kutinjo je za Barsu ključ pregovora. Bez njega nema ni Nejmara i zato je Bajern stavljen na čekanje. Barsin problem je što nema pare. Prešla je sve granice, ušla u finansijsko crveno i ni u kakvoj varijanti ne može da ponudi preko 100.000.000 evra u kešu za Nejmara. Ako može i to... A PSŽ bi najradije novac.

Međutim, kako to nije moguće, osnova za transfer Nejmara je ponuda koja uključuje Kutinja i pare. Kutinjo je jedini od igrača koje je Barsa spremna da uključi u ponudu, a da zaista interesuje PSŽ. Tuhel i Leonardo su složni da bi Kutinjo bio sjajna zamena za Nejmara. Uz možda i dolazak Dibale.

Najviše se priča o ponudi koja iznosi 100.000.000 evra plus Kutinjo. Međutim, pominje se da PSŽ traži i Ivana Rakitića koji je ranije bio njihova želja. Barsa razmišlja o ponudi 80.000.000 evra, Kutinjo i Rakitić. PSŽ bije hteo i desnog beka Semeda, ali Barsa i ne pomišlja da uključi Portugalca u priču. Pominje se i mladi francuski štoper Žan Kler Todibo koji je zimus stigao u Barsu, a Katalonci bi da ga ponude u razmeni.

Gruba računica je da će Barsa morati da ponudi makar 100.000.000 evra i dvojicu igrača koje PSŽ želi, a ne koji mu se nude. Kutinjo je jedan od njih, čeka se drugi. Sa Rakitićem to neće ići lako jer je više puta ponovio stav da ne želi da ide iz Barselone.

PSŽ će svakako da otegne  pregovore i da čeka ponudu Reala. Madriđani nisu ispali iz igre, ali problem je što niko od njegovih skupi igrača poput Bejla ili Iska ne želi da bude deo trampe za Nejmara. A Real nema nameru da plaća u kešu preko 200.000.000 evra za Brazilca. Barselona pokušava da spreči taj scenario tako što će naterati Nejmara da izađe u javnost i otvoreno kaže da želi samo u Barselonu čime bi Real ispao iz trke.

Današnjim sastankom u Parizu, karte su počele da se otvaraju. Ovakav status nikome ne odgovara. Izvesno je da će Nejmar otići iz pariza, ali će biti zanimljivo da vidimo na koji način i pod kojim uslovima. A njegov transfer sigurno za sobom povlači transfere Kutinja, Dibale, Ikardija, Hamesa Rodrigeza, vrlo verovatno i Bejla, Iska, Marijana Dijaza...

Mnogi čekaju rasplet priče oko Nejmara. U naredne tri nedelje nas čeka mnogo toga zanimljivog u prelaznom roku.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar