Комшић: О Савјету министара БиХ и АНП 20. августа

Предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић потврдио је да ће у уторак, 20. августа, бити одржана сједница на којој ће бити расправљано о кандидату за предсједавајућег Савјета министара и Годишњем националном програму  за активирање Акционог плана за чланство у НАТО.  

 

Босна и Херцеговина 13.08.2019 | 16:58
Комшић: О Савјету министара БиХ и АНП 20. августа
Комшић је раније рекао да ће сједница Предсједништва на којој би требало да буде именован кандидат за предсједавајућег Савјета министра бити заказана чим буду испоштоване све процедуралне претпоставке. 

Он је тада навео да неће гласати за кандидата за предсједавајућег Савјета министара уколико нема одлуке о упућивању Годишњег националног програма за Акциони план за чланство у НАТО.

Лидери СНСД Милорад Додик, ХДЗ БиХ Драган Човић и СДА Бакир Изетбеговић постигли су 5. августа договор о принципима за формирање власти према којима би Савјет министара требало да буде формиран у року од 30 дана, пренијела је Срна.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је он тражио да предсједавајући Предсједништва Жељко Комшић закаже ванредну сједницу на којој ће бити разматрано именовање предсједавајућег Савјета министара. 

– Тражио сам одржавање сједнице као члан Предсједништва и предсједавајући је морао заказати сједницу која ће бити одржана у уторак, 20. августа – рекао је Додик за Независне новине. 

На питање да ли је тачна информација да ће бити расправљано и о слању Годишњег националног програма, што представља сигнал за приближавање НАТО, Додик је рекао да он то није тражио, те да све одлуке треба да донесе нови сазив Савјета министара.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

И

13.08.2019 15:17

ти си сада патриота а опозиција је била издајницка? Погледај се мало некад у огледало јер од претјераног лицемјерства нарасте нос!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

13.08.2019 16:57

Вајду га комшићу и ти и нато

Name

@Горан

13.08.2019 20:28

Дуват ћеш га и ти Горане, поготово кад Босна уђе у НАТО...

Name

но папак

13.08.2019 15:29

Баја је одмах требао споразум договарати са Комсицем а не са Цовицем који није ни на једној вазној функцији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Федер

13.08.2019 15:39

Кога ви зајебајете хоцете у нато ови други неце онда нема министара.Тако у недоглед . Јебига доста вас. Само у нас три пријеседника залосно свак вуце себи и накрају свице испусити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

13.08.2019 15:44

Нема од споразума ништа, направили су споразум такав да га свако тумачи како њему паше, као И сваку ствар до сада, смишљено је све не доречено, сви захтеви су остали као И прије споразума, тако да тај споразум неће проћи, пропадли споразум живи били па видели

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

13.08.2019 15:47

Прво савјет министара покусај преваре од Додика али не вјерујем нису ни остали сисали весло.Зуји му у усима како у РС мозе све да уцини а сад ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коколо

13.08.2019 18:43

Споразум је био у резији и спонзорству Вигемарка, а у циљу успјесног краја мандата...ова тројица су потписали три разлицита споразума, тако на крају испада, али бирократе у ЕУ бас заболи. Комсица овај споразум не обавезује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Село гори а баба се чешља

13.08.2019 20:07

Ал' ви нас зајебавате само такоооо! А опет смо ми криви за то јер вас изабрасмо.... Вигемарку сте изасли у сусрет због бољег му одскоја за даље. Раја сте, френови прави....за народ вас заболе....

Name

Никакве користи ни од НАТО ни од такве власти

13.08.2019 19:40

Треба издвајати годиање 400 мил.да плацамо насу дјwцу да убијају или погину за тудје интерwае, ето наводноми угрозени једни од других и сусједа,а ниамо од криминалне хоботнице која нас унисти, док сви скупа нестајемо. Прескупе су то ткз.инвестиције,да нас пљацкају и власт и НАТО.

ОДГОВОРИТЕ