Komšić: O Savjetu ministara BiH i ANP 20. avgusta

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je da će u utorak, 20. avgusta, biti održana sjednica na kojoj će biti raspravljano o kandidatu za predsjedavajućeg Savjeta ministara i Godišnjem nacionalnom programu  za aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO.  

 

Bosna i Hercegovina 13.08.2019 | 16:58
Komšić: O Savjetu ministara BiH i ANP 20. avgusta
Komšić je ranije rekao da će sjednica Predsjedništva na kojoj bi trebalo da bude imenovan kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministra biti zakazana čim budu ispoštovane sve proceduralne pretpostavke. 

On je tada naveo da neće glasati za kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara ukoliko nema odluke o upućivanju Godišnjeg nacionalnog programa za Akcioni plan za članstvo u NATO.

Lideri SNSD Milorad Dodik, HDZ BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović postigli su 5. avgusta dogovor o principima za formiranje vlasti prema kojima bi Savjet ministara trebalo da bude formiran u roku od 30 dana, prenijela je Srna.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je on tražio da predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić zakaže vanrednu sjednicu na kojoj će biti razmatrano imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara. 

– Tražio sam održavanje sjednice kao član Predsjedništva i predsjedavajući je morao zakazati sjednicu koja će biti održana u utorak, 20. avgusta – rekao je Dodik za Nezavisne novine. 

Na pitanje da li je tačna informacija da će biti raspravljano i o slanju Godišnjeg nacionalnog programa, što predstavlja signal za približavanje NATO, Dodik je rekao da on to nije tražio, te da sve odluke treba da donese novi saziv Savjeta ministara.

(BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

I

13.08.2019 17:17

ti si sada patriota a opozicija je bila izdajnicka? Pogledaj se malo nekad u ogledalo jer od pretjeranog licemjerstva naraste nos!

ODGOVORITE
Name

Горан

13.08.2019 18:57

Вајду га комшићу и ти и нато

Name

@Goran

13.08.2019 22:28

Duvat ćeš ga i ti Gorane, pogotovo kad Bosna uđe u NATO...

Name

no papak

13.08.2019 17:29

Baja je odmah trebao sporazum dogovarati sa Komsicem a ne sa Covicem koji nije ni na jednoj vaznoj funkciji

ODGOVORITE
Name

Feder

13.08.2019 17:39

Koga vi zajebajete hocete u nato ovi drugi nece onda nema ministara.Tako u nedogled . Jebiga dosta vas. Samo u nas tri prijesednika zalosno svak vuce sebi i nakraju svice ispusiti.

ODGOVORITE
Name

D

13.08.2019 17:44

Nema od sporazuma ništa, napravili su sporazum takav da ga svako tumači kako njemu paše, kao I svaku stvar do sada, smišljeno je sve ne dorečeno, svi zahtevi su ostali kao I prije sporazuma, tako da taj sporazum neće proći, propadli sporazum živi bili pa videli

ODGOVORITE
Name

borac

13.08.2019 17:47

Prvo savjet ministara pokusaj prevare od Dodika ali ne vjerujem nisu ni ostali sisali veslo.Zuji mu u usima kako u RS moze sve da ucini a sad nista.

ODGOVORITE
Name

Kokolo

13.08.2019 20:43

Sporazum je bio u reziji i sponzorstvu Vigemarka, a u cilju uspjesnog kraja mandata...ova trojica su potpisali tri razlicita sporazuma, tako na kraju ispada, ali birokrate u EU bas zaboli. Komsica ovaj sporazum ne obavezuje

ODGOVORITE
Name

Selo gori a baba se češlja

13.08.2019 22:07

Al' vi nas zajebavate samo takoooo! A opet smo mi krivi za to jer vas izabrasmo.... Vigemarku ste izasli u susret zbog boljeg mu odskoja za dalje. Raja ste, frenovi pravi....za narod vas zabole....

Name

Nikakve koristi ni od NATO ni od takve vlasti

13.08.2019 21:40

Treba izdvajati godianje 400 mil.da placamo nasu djwcu da ubijaju ili poginu za tudje interwae, eto navodnomi ugrozeni jedni od drugih i susjeda,a niamo od kriminalne hobotnice koja nas unisti, dok svi skupa nestajemo. Preskupe su to tkz.investicije,da nas pljackaju i vlast i NATO.

ODGOVORITE