Станојевић у петоструком прваку Африке?!

Замалек се баш намерио на некадашњег Партизановог тренера. . .

Фудбал 14.08.2019 | 13:42
Станојевић у петоструком прваку Африке?!
Тачно 37 дана. Толико је Александар Станојевић без клуба, пошто је 7. јула раскинуо сарадњу са Пекинг Ренеом. Међутим, чини се да некадашњи Партизанов тренер неће бити беспослен. Према информацијама из арапског света управа Замалека одлучна је у намери да миљеника навијача из Хумске доведе у Египат.

Петоструки првак Африке је Станојевића издвојио као прво име на списку кандидата да наследе Каледа Галала, који је отпуштен после само месец дана у Гизи. Уосталом, Замалеков контроверзни председник Мортада Мансур, који је као члан парламента успео да издејствује и судску одлуку да ултрасима буде забрањен улазак на стадион, познат је по томе што је “лак на обарачу” кад су тренери у питању. У последњих пет година једно 20 пута је ротирао стратеге.

Многи нису издржали ни месец дана. У ствари, откако је Мансур преузео председничку функцију у клубу баш те 2014, само је Швајцарац Кристијан Грос потрајао целу годину. Скоро целу. Радио је од 3. јула 2018. до 1. јула ове године. Потом је враћен Галал, али је потеран после само 28 дана, одмах након пораза од вечитог ривала Ал Ахлија у последњем колу сезоне у египатском првенству.

Мансур опет бира. Према наводима локалних медија, на листа кандидата је седам имена, као апсолутно нереална опција у једном тренутку се помињао и Владан Милојевић из Црвене звезде, али је Станојевић сада први пик.

Замалек је иначе прошлу сезону завршио на другом месту у Египту са 10 бодова мање од Ал Ахлија и два више од Пирамидса, па ће играти и афричку Лигу шампиона. У ствари, квалификације почињу већ за три дана, а Замалеков први противник је Дакедаха из Сомалије.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар