Stanojević u petostrukom prvaku Afrike?!

Zamalek se baš namerio na nekadašnjeg Partizanovog trenera. . .

Fudbal 14.08.2019 | 13:42
Stanojević u petostrukom prvaku Afrike?!
Tačno 37 dana. Toliko je Aleksandar Stanojević bez kluba, pošto je 7. jula raskinuo saradnju sa Peking Reneom. Međutim, čini se da nekadašnji Partizanov trener neće biti besposlen. Prema informacijama iz arapskog sveta uprava Zamaleka odlučna je u nameri da miljenika navijača iz Humske dovede u Egipat.

Petostruki prvak Afrike je Stanojevića izdvojio kao prvo ime na spisku kandidata da naslede Kaleda Galala, koji je otpušten posle samo mesec dana u Gizi. Uostalom, Zamalekov kontroverzni predsednik Mortada Mansur, koji je kao član parlamenta uspeo da izdejstvuje i sudsku odluku da ultrasima bude zabranjen ulazak na stadion, poznat je po tome što je “lak na obaraču” kad su treneri u pitanju. U poslednjih pet godina jedno 20 puta je rotirao stratege.

Mnogi nisu izdržali ni mesec dana. U stvari, otkako je Mansur preuzeo predsedničku funkciju u klubu baš te 2014, samo je Švajcarac Kristijan Gros potrajao celu godinu. Skoro celu. Radio je od 3. jula 2018. do 1. jula ove godine. Potom je vraćen Galal, ali je poteran posle samo 28 dana, odmah nakon poraza od večitog rivala Al Ahlija u poslednjem kolu sezone u egipatskom prvenstvu.

Mansur opet bira. Prema navodima lokalnih medija, na lista kandidata je sedam imena, kao apsolutno nerealna opcija u jednom trenutku se pominjao i Vladan Milojević iz Crvene zvezde, ali je Stanojević sada prvi pik.

Zamalek je inače prošlu sezonu završio na drugom mestu u Egiptu sa 10 bodova manje od Al Ahlija i dva više od Piramidsa, pa će igrati i afričku Ligu šampiona. U stvari, kvalifikacije počinju već za tri dana, a Zamalekov prvi protivnik je Dakedaha iz Somalije.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar