Припреме Звезде - од Олденбурга до Олимпијакоса!

КК Црвена звезда мтс окупиће се 19. августа, а три дана касније екипа под вођством тренера Милана Томића одрадиће први тренинг у Београду.

Кошарка 14.08.2019 | 09:35
Припреме Звезде - од Олденбурга до Олимпијакоса!
У прва три дана (19, 20 и 21. август) играчи ће обавити детаљне лекарске прегледе и обавезне тестове, а први тренинг заказан је за 22. август у Београду.

Екипа ће као и претходне сезоне, у Београду обавити први део припрема на којима ће фокус бити стављен на стицање физичке снаге и увод у наредне тренинге који ће бити јачег интензитета.

Такође део тренинга биће искоришћен за уигравање екипе која ће од септембра стартовати и са тренинг утакмицама.

Програм припрема је значајно другачији у односу на нека пређашња времена када су припреме трајале и знатно дуже јер је у светској кошарци постављен стандард да припреме трају до 40 дана уочи почетка такмичарских утакмица.

Стога, стручни штаб Црвене звезде је предузео кораке на време и био константно на вези са првотимцима који су добили план индивидуалних припрема у цљи да дођу спремни на прво окупљање, а они су показали велику дозу професионализма.

Резултати лекарских тестова и оних у теретани креираће даљи програм тренинга како тимских, тако и индивидуалних.

Како је први тренинг меч већ 1. септембра, практично ће екипа одмах ући у предтакмичарски ритам и интензивно се спремати за веома напорну сезону која предстоји.

Протекла сезона је показала да стручни штаб Црвене звезде веома добро зна да темпира форму да екипа буде она права када је најпотребније.

Према актуелном плану који је сачинио стручни штаб, црвено-бели ће одиграти седам утакмица пре одласка у Загреб, где црвено-беле очекује наступ на овогодишњем Суперкупу АБА лиге.

Први меч нови тим ће одиграти првог септембра против немачког Олденбурга, а у финишу припрема црвено-бели одлазе у Атини на две утакмице са Олимпијакосом и једну са другим атинским лигашем Перистеријем.

Управо у Атини 13 дана касније екипа и отвара званично такмичарску сезону 2019-2020. утамицом против Панатинаикоса у дворани "Маруси" 3. октобра.

План и распоред припрема сениорског тима КК Црвена звезда мтс:

19.08. окупљање првог тима
19/20/21. прегледи у Београду 
22.08. први тренинг у Београду
01.09. тренинг утакмица Олденбург (Београд)
04.09. тренинг утакмица Даруссафака (Београд)
08.09. тренинг утакмица Морнар (Београд)
11.09. тренинг утакмице у Београду (имена противника биће објављена накнадно)
16.09. пут у Атину
17.09. тренинг утакмица Атина Олимпијакос (утакмица затвореног типа)
19.09. тренинг утакмица Атина Перистери
21.09. тренинг утакмица Атина Олимпијакос ( отворена утакмица)
25-29.09. Пут у Загреб и учешће на Суперкупу АБА лиге

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар