Pripreme Zvezde - od Oldenburga do Olimpijakosa!

KK Crvena zvezda mts okupiće se 19. avgusta, a tri dana kasnije ekipa pod vođstvom trenera Milana Tomića odradiće prvi trening u Beogradu.

Košarka 14.08.2019 | 09:35
Pripreme Zvezde - od Oldenburga do Olimpijakosa!
U prva tri dana (19, 20 i 21. avgust) igrači će obaviti detaljne lekarske preglede i obavezne testove, a prvi trening zakazan je za 22. avgust u Beogradu.

Ekipa će kao i prethodne sezone, u Beogradu obaviti prvi deo priprema na kojima će fokus biti stavljen na sticanje fizičke snage i uvod u naredne treninge koji će biti jačeg intenziteta.

Takođe deo treninga biće iskorišćen za uigravanje ekipe koja će od septembra startovati i sa trening utakmicama.

Program priprema je značajno drugačiji u odnosu na neka pređašnja vremena kada su pripreme trajale i znatno duže jer je u svetskoj košarci postavljen standard da pripreme traju do 40 dana uoči početka takmičarskih utakmica.

Stoga, stručni štab Crvene zvezde je preduzeo korake na vreme i bio konstantno na vezi sa prvotimcima koji su dobili plan individualnih priprema u clji da dođu spremni na prvo okupljanje, a oni su pokazali veliku dozu profesionalizma.

Rezultati lekarskih testova i onih u teretani kreiraće dalji program treninga kako timskih, tako i individualnih.

Kako je prvi trening meč već 1. septembra, praktično će ekipa odmah ući u predtakmičarski ritam i intenzivno se spremati za veoma napornu sezonu koja predstoji.

Protekla sezona je pokazala da stručni štab Crvene zvezde veoma dobro zna da tempira formu da ekipa bude ona prava kada je najpotrebnije.

Prema aktuelnom planu koji je sačinio stručni štab, crveno-beli će odigrati sedam utakmica pre odlaska u Zagreb, gde crveno-bele očekuje nastup na ovogodišnjem Superkupu ABA lige.

Prvi meč novi tim će odigrati prvog septembra protiv nemačkog Oldenburga, a u finišu priprema crveno-beli odlaze u Atini na dve utakmice sa Olimpijakosom i jednu sa drugim atinskim ligašem Peristerijem.

Upravo u Atini 13 dana kasnije ekipa i otvara zvanično takmičarsku sezonu 2019-2020. utamicom protiv Panatinaikosa u dvorani "Marusi" 3. oktobra.

Plan i raspored priprema seniorskog tima KK Crvena zvezda mts:

19.08. okupljanje prvog tima
19/20/21. pregledi u Beogradu 
22.08. prvi trening u Beogradu
01.09. trening utakmica Oldenburg (Beograd)
04.09. trening utakmica Darussafaka (Beograd)
08.09. trening utakmica Mornar (Beograd)
11.09. trening utakmice u Beogradu (imena protivnika biće objavljena naknadno)
16.09. put u Atinu
17.09. trening utakmica Atina Olimpijakos (utakmica zatvorenog tipa)
19.09. trening utakmica Atina Peristeri
21.09. trening utakmica Atina Olimpijakos ( otvorena utakmica)
25-29.09. Put u Zagreb i učešće na Superkupu ABA lige

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar