"Чудо" у ПЛ: Енглеза није било више од 2010. године!

Можда смо на помолу великих промена. . .

Фудбал 13.08.2019 | 23:00
"Чудо" у ПЛ: Енглеза није било више од 2010. године!
Неки други ветрови "дувају" у Премијер лиги!

Навикли смо претходних година да клубови на Острву све мање и мање обраћају пажњу на сопствене академије и да ретко дају шансу енглеским фудбалерима, због чега је трпела и репрезентација, али изгледа да се то полако мења...

И даље ће клубови Премијер лиге наставити да троше огроман новац на фудбалере из Шпаније, Француске, Немачке, Бразила и других земаља - међутим, коначно гледају и Енглезе.

Премијер лига је у саопштењу поводом одржаног 1. кола овог такмичења известила да су у стартним поставама била чак 83 енглеска фудбалера, од укупно 220 играча, што је највише од "отварања" сезоне 2010/11 - од када је ова бројка у стрмоглавом паду.

Посебно је запажено да су и клубови "велике шесторке" шансу дали (младим) Енглезима, па је тако у дербију Манчестер јунајтеда и Челсија (4:0) играло чак осам фудбалера који могу да представљају Горди Албион, док је Тотенхем шансу дао четворици (све из њихове академије), а Сити, Арсенал и Ливерпул по тројици домаћих фудбалера.

Гледајући шест клубова који претендују на титулу - и то је највећа бројка код њих од 2016/17.

Видећемо да ли ће се овај тренд задржати и током наредних месеци или ће се премијерлигаши поново окренути талентима из иностранства, што не би било чудно.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар