"Čudo" u PL: Engleza nije bilo više od 2010. godine!

Možda smo na pomolu velikih promena. . .

Fudbal 13.08.2019 | 23:00
"Čudo" u PL: Engleza nije bilo više od 2010. godine!
Neki drugi vetrovi "duvaju" u Premijer ligi!

Navikli smo prethodnih godina da klubovi na Ostrvu sve manje i manje obraćaju pažnju na sopstvene akademije i da retko daju šansu engleskim fudbalerima, zbog čega je trpela i reprezentacija, ali izgleda da se to polako menja...

I dalje će klubovi Premijer lige nastaviti da troše ogroman novac na fudbalere iz Španije, Francuske, Nemačke, Brazila i drugih zemalja - međutim, konačno gledaju i Engleze.

Premijer liga je u saopštenju povodom održanog 1. kola ovog takmičenja izvestila da su u startnim postavama bila čak 83 engleska fudbalera, od ukupno 220 igrača, što je najviše od "otvaranja" sezone 2010/11 - od kada je ova brojka u strmoglavom padu.

Posebno je zapaženo da su i klubovi "velike šestorke" šansu dali (mladim) Englezima, pa je tako u derbiju Mančester junajteda i Čelsija (4:0) igralo čak osam fudbalera koji mogu da predstavljaju Gordi Albion, dok je Totenhem šansu dao četvorici (sve iz njihove akademije), a Siti, Arsenal i Liverpul po trojici domaćih fudbalera.

Gledajući šest klubova koji pretenduju na titulu - i to je najveća brojka kod njih od 2016/17.

Videćemo da li će se ovaj trend zadržati i tokom narednih meseci ili će se premijerligaši ponovo okrenuti talentima iz inostranstva, što ne bi bilo čudno.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar