И у Требињу данас рекордна 43 степена

Према званичним информацијама, у Требињу је данас измјерено 36 степени. Међутим, на дисплеју у центру града, поред ријеке, регистрована рекордна температура од 43 степена.   

Република Српска 13.08.2019 | 16:36
И у Требињу данас рекордна 43 степена
Становници Требиња, али и многобројни туристи спас од врућина проналазе на базенима, у дебелој хладовини, испод чесме...

Иза Требињаца је и тропска ноћ, а каква ће бити наредна и хоће ли стићи најављено освјежење, остаје да се види.

У Служби хитне медицинске помоћи у току 24 сата помоћ је затражило 60 пацијената.

Према ријечима доктора Саше Борјана, дежурног љекара Хитне помоћи Требиње, 50 интервенција је било у амбуланти и 10 на терену.

- Углавном су то пацијенти са симптомима малаксалости, јаким главобољама, мучнином, проливима и повраћањем. Осим становника Требиња, велики је број и туриста који су у самом граду, али и оних који су у Требињу на пропутовању - истиче он и додаје да су имали случајева да су људи боравили у хладовини, али да су имали симптоме топлотне исцрпљености усљед великих врућина.

Борјан истиче и како је потребно избјегавати боравак на сунцу од 10 до 18 сати, носити обавезно капу, пити што више течности и јести лаганију храну.

- Такође бих препоручио избјегавање лако кварљивих намирница, често прање руку, а воће које се конзумира свјеже потребно је добро опрати - истиче он. 

(Аваз)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кад кажем фуј

14.08.2019 07:56

Никога не занимају конкретне ствари, вријеме и прогнозе не занимају народ. Народ као овца дума, гледа свој интерес, не знам какав, али свеопшти га не занима. Одеш на плажу и видиш жентураче које су се поредале да се осунчају толико да изгоре без обзира колика је температура. Смеће бацају у воду, фластере, јбн масноће са својих тијела без претходних туширања, пишају у њу небитно да ли је стајаћа или она која је природна, која отиче даље.

ОДГОВОРИТЕ