I u Trebinju danas rekordna 43 stepena

Prema zvaničnim informacijama, u Trebinju je danas izmjereno 36 stepeni. Međutim, na displeju u centru grada, pored rijeke, registrovana rekordna temperatura od 43 stepena.   

Republika Srpska 13.08.2019 | 16:36
I u Trebinju danas rekordna 43 stepena
Stanovnici Trebinja, ali i mnogobrojni turisti spas od vrućina pronalaze na bazenima, u debeloj hladovini, ispod česme...

Iza Trebinjaca je i tropska noć, a kakva će biti naredna i hoće li stići najavljeno osvježenje, ostaje da se vidi.

U Službi hitne medicinske pomoći u toku 24 sata pomoć je zatražilo 60 pacijenata.

Prema riječima doktora Saše Borjana, dežurnog ljekara Hitne pomoći Trebinje, 50 intervencija je bilo u ambulanti i 10 na terenu.

- Uglavnom su to pacijenti sa simptomima malaksalosti, jakim glavoboljama, mučninom, prolivima i povraćanjem. Osim stanovnika Trebinja, veliki je broj i turista koji su u samom gradu, ali i onih koji su u Trebinju na proputovanju - ističe on i dodaje da su imali slučajeva da su ljudi boravili u hladovini, ali da su imali simptome toplotne iscrpljenosti usljed velikih vrućina.

Borjan ističe i kako je potrebno izbjegavati boravak na suncu od 10 do 18 sati, nositi obavezno kapu, piti što više tečnosti i jesti laganiju hranu.

- Takođe bih preporučio izbjegavanje lako kvarljivih namirnica, često pranje ruku, a voće koje se konzumira svježe potrebno je dobro oprati - ističe on. 

(Avaz)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kad kažem fuj

14.08.2019 07:56

Nikoga ne zanimaju konkretne stvari, vrijeme i prognoze ne zanimaju narod. Narod kao ovca duma, gleda svoj interes, ne znam kakav, ali sveopšti ga ne zanima. Odeš na plažu i vidiš ženturače koje su se poredale da se osunčaju toliko da izgore bez obzira kolika je temperatura. Smeće bacaju u vodu, flastere, jbn masnoće sa svojih tijela bez prethodnih tuširanja, pišaju u nju nebitno da li je stajaća ili ona koja je prirodna, koja otiče dalje.

ODGOVORITE