Амерички плеј иде на робију због оружја!

Некадашњи НБА кошаркаш Себастијан Телфер је осуђен на 3,5 године затвора због нелегалног поседовања оружја.  Требало је да буде НБА звезда, али је завршио у затвору! Уместо да сада буде ветеран у најјачој лиги на свету, он је ухапшен, па осуђен на вишегодишњу казну због озбиљног кривичног дела.

Кошарка 14.08.2019 | 08:19
Амерички плеј иде на робију због оружја!
Требало је да са Леброном покори свет, сад је у затвору због арсенала оружја! Себастијан Телфер осуђен на три и по године!

Како преносе амерички медији, бивши плејмејкер је проглашен кривим у априлу, а пресуда му је накнадно изречена.

Телфер је ухапшен у јануару 2017. године, када су приликом полицијске провере у његовом аутомобилу пронађени аутоматско оружје, муниција, панцирни прслук и марихуана.

Некадашњи 13. пик на НБА драфту је хапшен и 2007. године, такође због оружја.

Телфер је каријеру започео у Портланду, а потом је каријеру градио у Бостону, Минесоти, Клиперсима, Кливленду, Минесоти, Финиксу, Торонту, пре него што се преселио у Кину, где је наступао за три клуба.

Себастијан Телфер (34 године, 183 центимтара) ушао је у НБА лигу 2004. године као висок 13. "пик" на драфту и запажени средњошколац из Бруклина.

Потом је играо две године за Портланд, једну за Бостон, две за Минесоту, па за Клиперсе, Кливленд, опет за Минесоту, Финикс, Торонто... Стигао је 2013. и до кинеске лиге, па се 2014. вратио у Оклахому на последњи НБА покушај.

Све до ове године, о њему се углавном причало као о никад оствареном великом таленту, који је својевремено позирао са Леброном Џејмсом за насловне стране најпознатијих кошаркашких магазина.

Међутим, он је сада затвореник, а не активни кошаркаш.

Телфер је у понедељак осуђен на три и по године затвора јер је 2017. године у току ноћи ухапшен после јурњаве колима са полицијом. Када је био заустављен, полицајци су му пронашли марихуану и напуњен пиштољ.

С обзиром на то да су њујоршки закони о оружју веома строги, Телфер је очекивано осуђен.

У сличном проблему био је и док је играо, 2007. године, када му је због брзе вожње одузета возачка дозвола, а уз то је и тада носио оружје.

“Молим вас, не сад. Имам 34 године. Могу да идем у Кину да играм још шест година. Да обезбедим породицу“, викао је у сузама Себастијан Телфер док је судија у Бруклину изрицао пресуду.

Касно се сетио да размишља. Некадашњи НБА играч осуђен је на три и по године затвора због тога што му је полиција приликом претреса камионета форд ф150, који је иначе возио под дејством мархиуане с угашеним светлима усред Бруклина, пронашла прави мали арсенал оружја.

На суђењу је Телфер доживео нервни слом. Викао је како га шаљу у затвор због “злочина у коме нема жртве“. Али ни он није имао дозволу да све ово оружје вози у колима. Уосталом, није му ни први пут да због оружја доспе на суд. Још 2005. је Портланд у његовом јастуку у клупском авиону пронашао напуњен пиштољ?! И 2007. му је пиштољ пронађен док се возио близу Менхетна.

Луда глава на талентованом телу. Себастијан Телфер је својевремено директно из средње школе отишао у НБА лигу, у Портланд. Чувена је насловна страна магазина Слам (Закуцавање) на којој су Телфер и Леброн Џејмс са насловом: “Њих двојица ће владати светом“. Смешио се Телфер и са насловне Спортс Илустрејтеда: “Гледајте ме сад“.

Међутим, у НБА лиги није испунио потенцијал. После Портланда играо је за Бостон, Минесоту, ЛА Клиперсе, Кливленд, Феникс, Торонто, али све је то било врло скромно. Али је бар био на слободи. Сад ће да га гледају - иза решетака. 

Његов пример костиће младим играчима како НЕ би требало да раде. Никад.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар