Američki plej ide na robiju zbog oružja!

Nekadašnji NBA košarkaš Sebastijan Telfer je osuđen na 3,5 godine zatvora zbog nelegalnog posedovanja oružja.  Trebalo je da bude NBA zvezda, ali je završio u zatvoru! Umesto da sada bude veteran u najjačoj ligi na svetu, on je uhapšen, pa osuđen na višegodišnju kaznu zbog ozbiljnog krivičnog dela.

Košarka 14.08.2019 | 08:19
Američki plej ide na robiju zbog oružja!
Trebalo je da sa Lebronom pokori svet, sad je u zatvoru zbog arsenala oružja! Sebastijan Telfer osuđen na tri i po godine!

Kako prenose američki mediji, bivši plejmejker je proglašen krivim u aprilu, a presuda mu je naknadno izrečena.

Telfer je uhapšen u januaru 2017. godine, kada su prilikom policijske provere u njegovom automobilu pronađeni automatsko oružje, municija, pancirni prsluk i marihuana.

Nekadašnji 13. pik na NBA draftu je hapšen i 2007. godine, takođe zbog oružja.

Telfer je karijeru započeo u Portlandu, a potom je karijeru gradio u Bostonu, Minesoti, Klipersima, Klivlendu, Minesoti, Finiksu, Torontu, pre nego što se preselio u Kinu, gde je nastupao za tri kluba.

Sebastijan Telfer (34 godine, 183 centimtara) ušao je u NBA ligu 2004. godine kao visok 13. "pik" na draftu i zapaženi srednjoškolac iz Bruklina.

Potom je igrao dve godine za Portland, jednu za Boston, dve za Minesotu, pa za Kliperse, Klivlend, opet za Minesotu, Finiks, Toronto... Stigao je 2013. i do kineske lige, pa se 2014. vratio u Oklahomu na poslednji NBA pokušaj.

Sve do ove godine, o njemu se uglavnom pričalo kao o nikad ostvarenom velikom talentu, koji je svojevremeno pozirao sa Lebronom Džejmsom za naslovne strane najpoznatijih košarkaških magazina.

Međutim, on je sada zatvorenik, a ne aktivni košarkaš.

Telfer je u ponedeljak osuđen na tri i po godine zatvora jer je 2017. godine u toku noći uhapšen posle jurnjave kolima sa policijom. Kada je bio zaustavljen, policajci su mu pronašli marihuanu i napunjen pištolj.

S obzirom na to da su njujorški zakoni o oružju veoma strogi, Telfer je očekivano osuđen.

U sličnom problemu bio je i dok je igrao, 2007. godine, kada mu je zbog brze vožnje oduzeta vozačka dozvola, a uz to je i tada nosio oružje.

“Molim vas, ne sad. Imam 34 godine. Mogu da idem u Kinu da igram još šest godina. Da obezbedim porodicu“, vikao je u suzama Sebastijan Telfer dok je sudija u Bruklinu izricao presudu.

Kasno se setio da razmišlja. Nekadašnji NBA igrač osuđen je na tri i po godine zatvora zbog toga što mu je policija prilikom pretresa kamioneta ford f150, koji je inače vozio pod dejstvom marhiuane s ugašenim svetlima usred Bruklina, pronašla pravi mali arsenal oružja.

Na suđenju je Telfer doživeo nervni slom. Vikao je kako ga šalju u zatvor zbog “zločina u kome nema žrtve“. Ali ni on nije imao dozvolu da sve ovo oružje vozi u kolima. Uostalom, nije mu ni prvi put da zbog oružja dospe na sud. Još 2005. je Portland u njegovom jastuku u klupskom avionu pronašao napunjen pištolj?! I 2007. mu je pištolj pronađen dok se vozio blizu Menhetna.

Luda glava na talentovanom telu. Sebastijan Telfer je svojevremeno direktno iz srednje škole otišao u NBA ligu, u Portland. Čuvena je naslovna strana magazina Slam (Zakucavanje) na kojoj su Telfer i Lebron Džejms sa naslovom: “Njih dvojica će vladati svetom“. Smešio se Telfer i sa naslovne Sports Ilustrejteda: “Gledajte me sad“.

Međutim, u NBA ligi nije ispunio potencijal. Posle Portlanda igrao je za Boston, Minesotu, LA Kliperse, Klivlend, Feniks, Toronto, ali sve je to bilo vrlo skromno. Ali je bar bio na slobodi. Sad će da ga gledaju - iza rešetaka. 

Njegov primer kostiće mladim igračima kako NE bi trebalo da rade. Nikad.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar