Званично: Перишић је Бајернов!

Немачки шампион коначно решио питање левог крила.

Фудбал 13.08.2019 | 16:33
Званично: Перишић је Бајернов!
Иван Перишић поново у Немачкој!

После Волфзбурга и Дортмунда хрватски офанзивац заиграће и за трећи бундеслигашки клуб, овог пута највећи од свих - минхенски Бајерн. Биће тако бар наредних годину дана, где ће Перишић бити на позајмици из Интера вредној 5.000.000 евра. Како је раније откривено, Бајерн ће имати опцију да Перишића откупи наредног лета за још 20.000.000 евра. Када већ не могу Лерој Сане и Калум Хадсон Одои, мора Перишић.

Немачки шампион тако је решио питање дефицитарног левог крила после одлака Франка Риберија, али и немогућности спортског сектора да Нику Ковачу доведе појачање већег реномеа. Велика се прашина дигла у немачкој јавности због доласка Ивана Перишића, пошто влада већинско мишљење да Хрват није квалитет који је Бајерну потребан.

“Критике које овај момак добија нису на месту. Ствара се слика као да он уопште нема кваитет. Штефан Ефенберг је такође дошао у Бајерн када је имао 30 година и водио је екипу до пехара Лиге шампиона. Морамо да престанемо да гледамо године, већ да гледамо шта је Перишић остварио све као играч“, поручио је недавно Нико Ковач.

Спортски директор баварског гиганта Хасан Салихамиџић није крио задовољство због завршеног посла.

“Иван ће нам бити од велике помоћи. Има огромно искуство играња на највишем нивоу. Има добру технику и јако је флексибилан у нападу. Сигуран сам да ће се Иван брзо адаптирати на нову средину јер познаје Бундеслигу и нашег тренера Ника Ковача“, поручио је Салихамиџић.

Перишић се у Немачку враћа после четири године, када је за 19.000.000 евра прешао из Волфзбурга претпоследњег дана прелазног рока.

“Јако сам срећан што сам се вратио у Немачку. Бајерн је један од највећих клубова у Европи. Желим да играм нападачки фудбал, да освојимо Бундеслигу и Куп, али и Лигу шампиона“.

Перишић је у Минхену од јуче, где је усликан пре него што је обавио потребне медицинске прегледе. Овог лета доводио се у везу с Манчестер јунајтедом, а Антонио Конте га је отписао већ по почетку припрема, истакавши да „Перишић не може да игра фудбал по његовим контурама“. Хрварт се већ неко време налази у играчкој кризи, па је тако пала и његова вредност на тржишту. Пре два лета Интер је за Перишића тражио чак 70.000.000 евра...

Извор: моззартспорт

Фото: ФЦ Баyерн Муницх

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ово

14.08.2019 13:02

је ФЦБ, купе јефтиног играца, а доброг. Не бацају паре као други тимови. Примјер за друге, да мозе и овако.

ОДГОВОРИТЕ