Zvanično: Perišić je Bajernov!

Nemački šampion konačno rešio pitanje levog krila.

Fudbal 13.08.2019 | 16:33
Zvanično: Perišić je Bajernov!
Ivan Perišić ponovo u Nemačkoj!

Posle Volfzburga i Dortmunda hrvatski ofanzivac zaigraće i za treći bundesligaški klub, ovog puta najveći od svih - minhenski Bajern. Biće tako bar narednih godinu dana, gde će Perišić biti na pozajmici iz Intera vrednoj 5.000.000 evra. Kako je ranije otkriveno, Bajern će imati opciju da Perišića otkupi narednog leta za još 20.000.000 evra. Kada već ne mogu Leroj Sane i Kalum Hadson Odoi, mora Perišić.

Nemački šampion tako je rešio pitanje deficitarnog levog krila posle odlaka Franka Riberija, ali i nemogućnosti sportskog sektora da Niku Kovaču dovede pojačanje većeg renomea. Velika se prašina digla u nemačkoj javnosti zbog dolaska Ivana Perišića, pošto vlada većinsko mišljenje da Hrvat nije kvalitet koji je Bajernu potreban.

“Kritike koje ovaj momak dobija nisu na mestu. Stvara se slika kao da on uopšte nema kvaitet. Štefan Efenberg je takođe došao u Bajern kada je imao 30 godina i vodio je ekipu do pehara Lige šampiona. Moramo da prestanemo da gledamo godine, već da gledamo šta je Perišić ostvario sve kao igrač“, poručio je nedavno Niko Kovač.

Sportski direktor bavarskog giganta Hasan Salihamidžić nije krio zadovoljstvo zbog završenog posla.

“Ivan će nam biti od velike pomoći. Ima ogromno iskustvo igranja na najvišem nivou. Ima dobru tehniku i jako je fleksibilan u napadu. Siguran sam da će se Ivan brzo adaptirati na novu sredinu jer poznaje Bundesligu i našeg trenera Nika Kovača“, poručio je Salihamidžić.

Perišić se u Nemačku vraća posle četiri godine, kada je za 19.000.000 evra prešao iz Volfzburga pretposlednjeg dana prelaznog roka.

“Jako sam srećan što sam se vratio u Nemačku. Bajern je jedan od najvećih klubova u Evropi. Želim da igram napadački fudbal, da osvojimo Bundesligu i Kup, ali i Ligu šampiona“.

Perišić je u Minhenu od juče, gde je uslikan pre nego što je obavio potrebne medicinske preglede. Ovog leta dovodio se u vezu s Mančester junajtedom, a Antonio Konte ga je otpisao već po početku priprema, istakavši da „Perišić ne može da igra fudbal po njegovim konturama“. Hrvart se već neko vreme nalazi u igračkoj krizi, pa je tako pala i njegova vrednost na tržištu. Pre dva leta Inter je za Perišića tražio čak 70.000.000 evra...

Izvor: mozzartsport

Foto: FC Bayern Munich

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ovo

14.08.2019 13:02

je FCB, kupe jeftinog igraca, a dobrog. Ne bacaju pare kao drugi timovi. Primjer za druge, da moze i ovako.

ODGOVORITE