Федерер: Прогањао ме је пораз од Ђоковића на Вимблдону!

"Био сам љут што сам изгубио меч на тај начин, а с друге стране нисам могао да дочекам нови сусрет са Новаком", поручио је Швајцарац.

Тенис 13.08.2019 | 20:02
Федерер: Прогањао ме је пораз од Ђоковића на Вимблдону!
Роџер Федерер враћа се тенису након тешког пораза у финалу Вимблдона од Новака Ђоковића.

Швајцарац ће наступати на мастерсу у Синсинатију, где ће јурити рекордну, осму титулу.

Имао је у претходном периоду доста времена да се "ресетује", преболи губитак титуле у Лондону и загреје пред нове изазове.

Признао је да га је пораз у финалу Вимблдона прогањао неколико дана.

"Размишљао сам много о том мечу. Данима. Све док нисам посложио у глави шта се догодило", рекао је Федерер.

"Увек постоје ти тренуци који вам се враћају, и добрих и лоших ствари. Требало ми је десет дана да се опоравим. Провео сам их са децом и пријало ми је, јер сам после паузе био спреман да се вратим тренинзима", навео је рекордер по броју освојених гренд слем трофеја.

Федерер је рекао да је био веома разочаран.

"Увек више памтиш поразе него победе. Губици остају дуже урезани, памте се јер те погоде. Тај из финала Вимблдона посебно, јер знам да сам био тако близу да победим. Али то је део тениске игре и поносан сам на себе како сам реаговао на тај пораз".

Федерер није крио да је био љут на себе, као и да је прва реакција била да једва чека нови дуел са Ђоковићем.

"Било је баш лоше, они тренуци када помислите да никада више неће играти тенис после тако тешког пораза. Био сам љут што сам изгубио меч на такав начин, али истовремено нисам могао да дочекам тренутак када ћу играти нови дуел са Ђоковићем. После свега важно је само да сам имао позитиван приступ и да сам наставио правим путем", навео је Федерер.

Он је успео да остави тежак пораз иза себе и на време крене да се припрема за наступ на мастерсу у Синсинатију, где ће покушати да освоји рекордну осму титулу.

Први ривал Швајцарца у другом колу турнира у Охају биће Хуан Лондеро из Аргентине, а тај меч заказан је у ноћи између уторка и среде, од један час по средњеевропском времену.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар