Federer: Proganjao me je poraz od Đokovića na Vimbldonu!

"Bio sam ljut što sam izgubio meč na taj način, a s druge strane nisam mogao da dočekam novi susret sa Novakom", poručio je Švajcarac.

Tenis 13.08.2019 | 20:02
Federer: Proganjao me je poraz od Đokovića na Vimbldonu!
Rodžer Federer vraća se tenisu nakon teškog poraza u finalu Vimbldona od Novaka Đokovića.

Švajcarac će nastupati na mastersu u Sinsinatiju, gde će juriti rekordnu, osmu titulu.

Imao je u prethodnom periodu dosta vremena da se "resetuje", preboli gubitak titule u Londonu i zagreje pred nove izazove.

Priznao je da ga je poraz u finalu Vimbldona proganjao nekoliko dana.

"Razmišljao sam mnogo o tom meču. Danima. Sve dok nisam posložio u glavi šta se dogodilo", rekao je Federer.

"Uvek postoje ti trenuci koji vam se vraćaju, i dobrih i loših stvari. Trebalo mi je deset dana da se oporavim. Proveo sam ih sa decom i prijalo mi je, jer sam posle pauze bio spreman da se vratim treninzima", naveo je rekorder po broju osvojenih grend slem trofeja.

Federer je rekao da je bio veoma razočaran.

"Uvek više pamtiš poraze nego pobede. Gubici ostaju duže urezani, pamte se jer te pogode. Taj iz finala Vimbldona posebno, jer znam da sam bio tako blizu da pobedim. Ali to je deo teniske igre i ponosan sam na sebe kako sam reagovao na taj poraz".

Federer nije krio da je bio ljut na sebe, kao i da je prva reakcija bila da jedva čeka novi duel sa Đokovićem.

"Bilo je baš loše, oni trenuci kada pomislite da nikada više neće igrati tenis posle tako teškog poraza. Bio sam ljut što sam izgubio meč na takav način, ali istovremeno nisam mogao da dočekam trenutak kada ću igrati novi duel sa Đokovićem. Posle svega važno je samo da sam imao pozitivan pristup i da sam nastavio pravim putem", naveo je Federer.

On je uspeo da ostavi težak poraz iza sebe i na vreme krene da se priprema za nastup na mastersu u Sinsinatiju, gde će pokušati da osvoji rekordnu osmu titulu.

Prvi rival Švajcarca u drugom kolu turnira u Ohaju biće Huan Londero iz Argentine, a taj meč zakazan je u noći između utorka i srede, od jedan čas po srednjeevropskom vremenu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar