СП: Нове муке за Италију и Русију!

Мели не иде у Кину због повреде! Кошаркаш Њу Орлеанса Николо Мели због повреде неће наступити на Мундобаскету у Кини за репрезентацију Италије, ривала Србије у групној фази у Фошану.  Нови пех за Русе, повредио се и Кулагин! Кошаркаш Локомотиве Кубањ Дмитри Кулагин придружио се Алексеју Шведу и због повреде повукао учешће на Светском првенству у Кини, саопштио је руски Савез.

Кошарка 13.08.2019 | 18:08
СП: Нове муке за Италију и Русију!
Кошаркашки савез Италије потврдио је да доскорашње крило турског Фенербахчеа неће бити спремно за турнир због повреде колена.

Италијани имају доста проблема са повредама кључних играча јер их осећају још Данило Галинари и Луидји Датоме и питање је у каквом физичком стању ће дочекати Светско првенство.

Азуре чека Акрополис куп у Атини и провере против Грчке у петак 16. августа, дан касније против Србије, а у недељу против Турске и то без Датомеа и Галинарија.

Они би требало да буду у саставу за пут у Кину, где су Италији ривали у групи, уз Србију, Филипини и Ангола.

Нови дан, нови отказ за Светски куп у Кини!

Све је мање играча имуних на ефекте дугих и напорних сезона, због чега морају да испаштају и њихови национални тимови. У мору отказа који су се већ догодили дописујемо и име Никола Мелија.

Нови крилни центар Њу Орлеанса неће моћи да помогне Азурима на Светском купу у Кини, пошто није успео да се опорави од операције колена. Подсетимо, Мели је 16. јула оперисао колено, када је Кошаркашки савез Италије издао саопштење да ће стање њиховог понајбољег играча бити праћено из седмице у седмицу. Како није у могућности да се прикључи тимским тренинзима на мање од три недеље пре почетка шампионата на Далеком истоку, селектор Ромео Сакети морао је да прецрта Мелија с листе кандидата.

Доскорашњи играч Фенербахчеа је прошле сезоне бележио у просеку 7,3 поена, имао 4,1 скок и 1,6 асистенцију у 36 евролигашких утакмица. Помогао је Фенеру да дође до петог узастопног Фајнал фора.

Италија ће групну фазу Светског купа играти у Групи Д заједно са Србијом, Анголом и Филипинима.

Нови пех за Русе, повредио се и Кулагин! Кошаркаш Локомотиве Кубањ Дмитри Кулагин придружио се Алексеју Шведу и због повреде повукао учешће на Светском првенству у Кини, саопштио је руски Савез.



Кулагин је у протеклом периоду имао проблем са оком и лекарски тим репрезентације одлучио је да неће имати довољно времена за опоравак.

То је нови ударац за "зборнају команду" јер је претходно најбољи руски кошаркаш Швед отказао због повреде стопала.

Русија ће на Мундобаскету играти у Б групи у Вухану са Нигеријом, Јужном Корејом и Аргентином.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар