SP: Nove muke za Italiju i Rusiju!

Meli ne ide u Kinu zbog povrede! Košarkaš Nju Orleansa Nikolo Meli zbog povrede neće nastupiti na Mundobasketu u Kini za reprezentaciju Italije, rivala Srbije u grupnoj fazi u Fošanu.  Novi peh za Ruse, povredio se i Kulagin! Košarkaš Lokomotive Kubanj Dmitri Kulagin pridružio se Alekseju Švedu i zbog povrede povukao učešće na Svetskom prvenstvu u Kini, saopštio je ruski Savez.

Košarka 13.08.2019 | 18:08
SP: Nove muke za Italiju i Rusiju!
Košarkaški savez Italije potvrdio je da doskorašnje krilo turskog Fenerbahčea neće biti spremno za turnir zbog povrede kolena.

Italijani imaju dosta problema sa povredama ključnih igrača jer ih osećaju još Danilo Galinari i Luidji Datome i pitanje je u kakvom fizičkom stanju će dočekati Svetsko prvenstvo.

Azure čeka Akropolis kup u Atini i provere protiv Grčke u petak 16. avgusta, dan kasnije protiv Srbije, a u nedelju protiv Turske i to bez Datomea i Galinarija.

Oni bi trebalo da budu u sastavu za put u Kinu, gde su Italiji rivali u grupi, uz Srbiju, Filipini i Angola.

Novi dan, novi otkaz za Svetski kup u Kini!

Sve je manje igrača imunih na efekte dugih i napornih sezona, zbog čega moraju da ispaštaju i njihovi nacionalni timovi. U moru otkaza koji su se već dogodili dopisujemo i ime Nikola Melija.

Novi krilni centar Nju Orleansa neće moći da pomogne Azurima na Svetskom kupu u Kini, pošto nije uspeo da se oporavi od operacije kolena. Podsetimo, Meli je 16. jula operisao koleno, kada je Košarkaški savez Italije izdao saopštenje da će stanje njihovog ponajboljeg igrača biti praćeno iz sedmice u sedmicu. Kako nije u mogućnosti da se priključi timskim treninzima na manje od tri nedelje pre početka šampionata na Dalekom istoku, selektor Romeo Saketi morao je da precrta Melija s liste kandidata.

Doskorašnji igrač Fenerbahčea je prošle sezone beležio u proseku 7,3 poena, imao 4,1 skok i 1,6 asistenciju u 36 evroligaških utakmica. Pomogao je Feneru da dođe do petog uzastopnog Fajnal fora.

Italija će grupnu fazu Svetskog kupa igrati u Grupi D zajedno sa Srbijom, Angolom i Filipinima.

Novi peh za Ruse, povredio se i Kulagin! Košarkaš Lokomotive Kubanj Dmitri Kulagin pridružio se Alekseju Švedu i zbog povrede povukao učešće na Svetskom prvenstvu u Kini, saopštio je ruski Savez.



Kulagin je u proteklom periodu imao problem sa okom i lekarski tim reprezentacije odlučio je da neće imati dovoljno vremena za oporavak.

To je novi udarac za "zbornaju komandu" jer je prethodno najbolji ruski košarkaš Šved otkazao zbog povrede stopala.

Rusija će na Mundobasketu igrati u B grupi u Vuhanu sa Nigerijom, Južnom Korejom i Argentinom.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar