Нови ударац за САД: И Лаури се повукао!

Амери остали са само једним Ол стар играчем у ростеру!

Кошарка 13.08.2019 | 10:13
Нови ударац за САД: И Лаури се повукао!
Ударцима нема краја! Само неколико сати пошто је кошаркаш Сакрамента Марвин Бегли ИИИ објавио да неће бити део репрезентације, иако је на тренинзима задовољио укусе селектора Грега Поповича, који је планирао да га уврсти на коначни списак путника за Кину, бранилац титуле из 2010. и 2014. доживео је нови пех – своје учешће отказао је и Кајл Лаури!

Прво перо ЕСПН Адријан Војнаровски потврдио је ову вест преко својих добро обавештених извора из НБА лиге и самог националног тима! После отказа НБА шампиона из претходне сезоне, Сједињене Америчке Државе остале су само са једним Ол стар играчем у саставу, а то је – Кемба Вокер!

Истина, Лауријев отказ могао је донекле да се предосети, пошто је по завршетку сезоне био подвргнут операцији палца од које се дуго опорављао. Иако је био у процесу опоравка, Поповичу је обећао да ће бити у тиму и да је спреман да пружи оно најбоље у дресу националног тима. Ипак, на крају је одјавио америчку селекцију путем друштвених мрежа.
“Желео сам да добијем зелено светло како бих био спреман за турнир, али га нисам добио. Желео сам да будем спреман и да помогнем својој земљи да освоји још једно злато. Волим да играм за САД, али овај турнир ћу морати да пропустим и екипу подржим од куће. На крају свега верујем да ће момци који су у тиму играти добро и освојити ново злато за нашу земљу. Напред САД“, написао је Лаури.

Плејмејкери САД на Мундобаскету у Кини биће Кемба Вокер и Деарон Фокс.

Подсетимо, репрезентацију САД су досад одјавили Харден, Гордон, Дејвис, Херис, Лилард, Лав, Меколум, Дерозан, Бил, Вилијамсон, Бегли ИИИ, Драмонд, Милсап, Херел, Смарт, Редик...

Тешко да је Грег Попович могао да замисли овако напорно и тешко лето када је са својим помоћницима састављао списак за Мундобаскет...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар