Novi udarac za SAD: I Lauri se povukao!

Ameri ostali sa samo jednim Ol star igračem u rosteru!

Košarka 13.08.2019 | 10:13
Novi udarac za SAD: I Lauri se povukao!
Udarcima nema kraja! Samo nekoliko sati pošto je košarkaš Sakramenta Marvin Begli III objavio da neće biti deo reprezentacije, iako je na treninzima zadovoljio ukuse selektora Grega Popoviča, koji je planirao da ga uvrsti na konačni spisak putnika za Kinu, branilac titule iz 2010. i 2014. doživeo je novi peh – svoje učešće otkazao je i Kajl Lauri!

Prvo pero ESPN Adrijan Vojnarovski potvrdio je ovu vest preko svojih dobro obaveštenih izvora iz NBA lige i samog nacionalnog tima! Posle otkaza NBA šampiona iz prethodne sezone, Sjedinjene Američke Države ostale su samo sa jednim Ol star igračem u sastavu, a to je – Kemba Voker!

Istina, Laurijev otkaz mogao je donekle da se predoseti, pošto je po završetku sezone bio podvrgnut operaciji palca od koje se dugo oporavljao. Iako je bio u procesu oporavka, Popoviču je obećao da će biti u timu i da je spreman da pruži ono najbolje u dresu nacionalnog tima. Ipak, na kraju je odjavio američku selekciju putem društvenih mreža.
“Želeo sam da dobijem zeleno svetlo kako bih bio spreman za turnir, ali ga nisam dobio. Želeo sam da budem spreman i da pomognem svojoj zemlji da osvoji još jedno zlato. Volim da igram za SAD, ali ovaj turnir ću morati da propustim i ekipu podržim od kuće. Na kraju svega verujem da će momci koji su u timu igrati dobro i osvojiti novo zlato za našu zemlju. Napred SAD“, napisao je Lauri.

Plejmejkeri SAD na Mundobasketu u Kini biće Kemba Voker i Dearon Foks.

Podsetimo, reprezentaciju SAD su dosad odjavili Harden, Gordon, Dejvis, Heris, Lilard, Lav, Mekolum, Derozan, Bil, Vilijamson, Begli III, Dramond, Milsap, Herel, Smart, Redik...

Teško da je Greg Popovič mogao da zamisli ovako naporno i teško leto kada je sa svojim pomoćnicima sastavljao spisak za Mundobasket...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar