Новак подржао Ендија: Да играш још много, много година!

Најбољи тенисер света сматра да његов вршњак и ривал још из јуниорских дана има квалитет да се врати на некадашње позиције, ако му тело то дозволи.

Тенис 13.08.2019 | 12:07
Новак подржао Ендија: Да играш још много, много година!
Енди Мареј после вишемесечне паузе је направио још један корак ка потпуном повратку тенису.

Заиграо је у првом колу мастерса у Синсинатију, што му је први меч у синглу од Аустралијан опена, када су га организатори "за сваки случај" испратили у тениску пензију.

Међутим, Мареј није желео да одустане и сада је само питање да ли ће после операције кука моћи да физички дође до некадашњег нивоа.

Новак Ђоковић, који је са Шкотом повезан још од раних тинејџерских дана (сада имају по 32 године), нада се и верује да хоће!

"Енди је велики шампион и неко ко је заслужио поштовање свих момака у свлачионици. Прави је дар поново га видети на терену након што је у последње три године толико пропатио због повреда. Његов тениски таленат је и даље ту. Надам се само да ће се сачувати од нових повреда и да ћемо уживати у његовој игри још много, много година",поручио је Ђоковић.

Он је подсетио да је Аустралијан опен био "врло емотиван догађај", иако тада још нико није сигурно знао да ли Мареј завршава каријеру или не.

На старту Синсинатија састао се са још једним искусним тенисером, Ришаром Гаскеом.

Новак је у првом колу био слободан, а у другом га чека стари знанац, Сем Квери.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар