Novak podržao Endija: Da igraš još mnogo, mnogo godina!

Najbolji teniser sveta smatra da njegov vršnjak i rival još iz juniorskih dana ima kvalitet da se vrati na nekadašnje pozicije, ako mu telo to dozvoli.

Tenis 13.08.2019 | 12:07
Novak podržao Endija: Da igraš još mnogo, mnogo godina!
Endi Marej posle višemesečne pauze je napravio još jedan korak ka potpunom povratku tenisu.

Zaigrao je u prvom kolu mastersa u Sinsinatiju, što mu je prvi meč u singlu od Australijan opena, kada su ga organizatori "za svaki slučaj" ispratili u tenisku penziju.

Međutim, Marej nije želeo da odustane i sada je samo pitanje da li će posle operacije kuka moći da fizički dođe do nekadašnjeg nivoa.

Novak Đoković, koji je sa Škotom povezan još od ranih tinejdžerskih dana (sada imaju po 32 godine), nada se i veruje da hoće!

"Endi je veliki šampion i neko ko je zaslužio poštovanje svih momaka u svlačionici. Pravi je dar ponovo ga videti na terenu nakon što je u poslednje tri godine toliko propatio zbog povreda. Njegov teniski talenat je i dalje tu. Nadam se samo da će se sačuvati od novih povreda i da ćemo uživati u njegovoj igri još mnogo, mnogo godina",poručio je Đoković.

On je podsetio da je Australijan open bio "vrlo emotivan događaj", iako tada još niko nije sigurno znao da li Marej završava karijeru ili ne.

Na startu Sinsinatija sastao se sa još jednim iskusnim teniserom, Rišarom Gaskeom.

Novak je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom ga čeka stari znanac, Sem Kveri.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar