Ђорђевић: Теодосић још увијек није отписан!

Ђорђевић о Теодосићу: Није готово, пратићемо ситуацију. . .  "Не можемо да кажемо 'да' или 'не'", рекао је селектор у одговору на питање о свом повређеном плејмејкеру.  Милутинов превентивно одмарао, Лучић добио ударац. . .  Селектор о ситуацији с повређеним капитеном. Милутинов и Лучић ће бити у строју већ од уторка.

Кошарка 13.08.2019 | 09:35
Ђорђевић: Теодосић још увијек није отписан!
Док је репрезентација Србије у понедељак играла против Литваније у Каунасу, њен капитен Милош Теодосић био је у Болоњи, због прегледа свог повређеног стопала.

Дан након што је обновио проблем који га је неретко мучио, Тео је отишао у Италију на терапије које ће ускоро разјаснити да ли ће селектор Александар Ђорђевић моћи да га поведе на Светско првенство у Кину.

Након утакмице и победе у Литванији, селектор је говорио о искусном плејмејкеру и потврдио да Тео није "отписан" за Светско првенство.

Према Ђорђевићевим речима, стручни штаб и лекарски тим пратиће Теодосићево стање из дана у дан, да би били сигурни да ли он може или не на Светско првенство (31. август - 15. септембар).

"Он није 'отписан' за Светско првенство. Он је у процесу лечења. Идемо из дана у дан, из недеље у недељу, да бисмо видели да ли ће моћи или не. Сада не можемо да кажемо 'да' или не'... Ако не буде могао, биће то велики губитак за нас", изјавио је "Сале Национале", а пренели литвански новинари.

Такође, Ђорђевић је потврдио да је Тео у Болоњи на лекарским прегледима и да ће у уторак имати прву терапију. 

За то време, репрезентација ће наставити припреме пре одласка на Акрополис куп у Атини, где ће учествовати од петка до недеље.

Победа над Литванијом задовољила је селектора Александра Ђорђевића, који не крије да је његов тим против Литваније у Каунасу пружио много боље издање него што је то био случај пре две вечери у Београду. 

Србија је сусрет одиграла без Николе Милутинова, кога је селектор превентивно одмарао, док је Владимир Лучић прескочио игру због ударца који је задобио у Штарк Арени, али је такође саопштено да ће обојица бити у строју већ од уторка, када ће Орлови наставити припреме за Светски куп. 

"Без обзира што је ово била припремна утакмица, мислим да је веома важно да смо победили. Поред тога, одиграли смо знатно боље него у Београду, ушли смо спремно од самог почетка и полако екипа добија препознатљиву физиономију", рекао је Ђорђевић после утакмице.

Селектор је врло јасан - сусрет је поново био набијен енергијом, снажним дуелима и бројним фауловима... Али и поред тога уписана је победа.

"Физички веома захтевна утакмица и није личила на пријатељску, што је за нас добро у овом тренутку. Дозволили смо Литванцима много офанзивних скокова и направили неке 'наивне' фаулове који су им донели слободна бацања. На тај начин се противник све време враћао у утакмицу, а у последњој четвртини успео да преокрене резултат. После тајм-аута смо успели да се саберемо, одиграмо добро, тимски и дођемо до победе".

Овог пута Ђорђевић може да каже да је задовољан.

"Наша репрезентација је после много времена успела да победи Литванце на њиховом терену и то у фази припрема у којој је њихов тим дуже на окупу од нашег. Добро смо одговорили на њихову физичку игру. Показује се, као што сам већ говорио, да само кроз много заједничких тренинга и напорног рада можемо да дођемо до потребне форме за Светско првенство".

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар