Đorđević: Teodosić još uvijek nije otpisan!

Đorđević o Teodosiću: Nije gotovo, pratićemo situaciju. . .  "Ne možemo da kažemo 'da' ili 'ne'", rekao je selektor u odgovoru na pitanje o svom povređenom plejmejkeru.  Milutinov preventivno odmarao, Lučić dobio udarac. . .  Selektor o situaciji s povređenim kapitenom. Milutinov i Lučić će biti u stroju već od utorka.

Košarka 13.08.2019 | 09:35
Đorđević: Teodosić još uvijek nije otpisan!
Dok je reprezentacija Srbije u ponedeljak igrala protiv Litvanije u Kaunasu, njen kapiten Miloš Teodosić bio je u Bolonji, zbog pregleda svog povređenog stopala.

Dan nakon što je obnovio problem koji ga je neretko mučio, Teo je otišao u Italiju na terapije koje će uskoro razjasniti da li će selektor Aleksandar Đorđević moći da ga povede na Svetsko prvenstvo u Kinu.

Nakon utakmice i pobede u Litvaniji, selektor je govorio o iskusnom plejmejkeru i potvrdio da Teo nije "otpisan" za Svetsko prvenstvo.

Prema Đorđevićevim rečima, stručni štab i lekarski tim pratiće Teodosićevo stanje iz dana u dan, da bi bili sigurni da li on može ili ne na Svetsko prvenstvo (31. avgust - 15. septembar).

"On nije 'otpisan' za Svetsko prvenstvo. On je u procesu lečenja. Idemo iz dana u dan, iz nedelje u nedelju, da bismo videli da li će moći ili ne. Sada ne možemo da kažemo 'da' ili ne'... Ako ne bude mogao, biće to veliki gubitak za nas", izjavio je "Sale Nacionale", a preneli litvanski novinari.

Takođe, Đorđević je potvrdio da je Teo u Bolonji na lekarskim pregledima i da će u utorak imati prvu terapiju. 

Za to vreme, reprezentacija će nastaviti pripreme pre odlaska na Akropolis kup u Atini, gde će učestvovati od petka do nedelje.

Pobeda nad Litvanijom zadovoljila je selektora Aleksandra Đorđevića, koji ne krije da je njegov tim protiv Litvanije u Kaunasu pružio mnogo bolje izdanje nego što je to bio slučaj pre dve večeri u Beogradu. 

Srbija je susret odigrala bez Nikole Milutinova, koga je selektor preventivno odmarao, dok je Vladimir Lučić preskočio igru zbog udarca koji je zadobio u Štark Areni, ali je takođe saopšteno da će obojica biti u stroju već od utorka, kada će Orlovi nastaviti pripreme za Svetski kup. 

"Bez obzira što je ovo bila pripremna utakmica, mislim da je veoma važno da smo pobedili. Pored toga, odigrali smo znatno bolje nego u Beogradu, ušli smo spremno od samog početka i polako ekipa dobija prepoznatljivu fizionomiju", rekao je Đorđević posle utakmice.

Selektor je vrlo jasan - susret je ponovo bio nabijen energijom, snažnim duelima i brojnim faulovima... Ali i pored toga upisana je pobeda.

"Fizički veoma zahtevna utakmica i nije ličila na prijateljsku, što je za nas dobro u ovom trenutku. Dozvolili smo Litvancima mnogo ofanzivnih skokova i napravili neke 'naivne' faulove koji su im doneli slobodna bacanja. Na taj način se protivnik sve vreme vraćao u utakmicu, a u poslednjoj četvrtini uspeo da preokrene rezultat. Posle tajm-auta smo uspeli da se saberemo, odigramo dobro, timski i dođemo do pobede".

Ovog puta Đorđević može da kaže da je zadovoljan.

"Naša reprezentacija je posle mnogo vremena uspela da pobedi Litvance na njihovom terenu i to u fazi priprema u kojoj je njihov tim duže na okupu od našeg. Dobro smo odgovorili na njihovu fizičku igru. Pokazuje se, kao što sam već govorio, da samo kroz mnogo zajedničkih treninga i napornog rada možemo da dođemo do potrebne forme za Svetsko prvenstvo".

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar