Милојевић мотивише играче: Храбро и мушки, тако знамо!

Звездин тренер не брине због повреда пред реванш са Копенхагеном, већ подстиче изабранике да дају све од себе.  Милојевић из Копенхагена: Хоћу мушку утакмицу, нећу алиби! Црвено-беле дочекали иделани временски услови, али и лоша подлога на Паркен стадиону.

Фудбал 12.08.2019 | 20:02
Милојевић мотивише играче: Храбро и мушки, тако знамо!
Опуштен и самоуверен дошао је Владан Милојевић пред српске новинаре у медија центру Паркен стадиона у Копенхагену.

Није деловао забринут због лошег стања терена на ком ће његови фудбалери у уторак од 20 часова играти реванш утакмицу 3. кола квалификација за Лигу шампиона, а у којој су због 1:1 из београдског дуела у лошијем положају од ривала.

"Као што смо рекли у Београду - ово је друго полувреме. Копенхагн је у предности због гола у гостима, али спремили смо се да одиграмо добру, храбру и мушку утакмицу, као што и знамо. Имамо још 90 минута да дамо све од себе и не бих причао сад о неким проценама и шансама", рекао је Звездин тренер и додао:

"Играмо против јаког и доброг противника, Копенхаген је екипа која има искуство играња у Лиги шампиона и Лиги Европе. Имају свој стил који је везан за тренера Солбакена. Годинама то гаје и не очекујем да сутра играју много другачије него у Београду. Не знам колико можемо један другог да изненадимо, можемо да променимо неке играче, али стилови су увек слични".

Црвено-бели су допутовали ослабљени повредама Павкова, Бена, Бабића и од раније Јовичића, али...

"Повреде не смеју да нам буду алиби нити изговор. Није нам пријатно, али верујем у све играче који су пошли на пут. Што кажу тренери старијег кова 'најбољи играч је здрав играч'. Павков и Бен су пробали, али нисмо хтели да ризикујемо, питање је какву би минутажу могли да имају".

Прошле године у ово време Звезда је била у идентичној ситуацији против Спартака из Трнаве, ког је потом елиминисала голом у продуђетку.

Милојевић, ипак, није желео да пореди.

"Морамо да дамо гол, изаћи ћемо максимално мотивисани и борбени, а видећемо шта ће нам то донети", закључио је.

Било би глупо рећи да Црвену звезду сутра на Паркен стадиону очекује Хамлетовска дилема – јер постоји још једна алтернативна шанса, али дуел у Копенхагену свакако спада у ред оних који се не играју. Такве утакмице побеђујеш и исписујеш лепе странице историје клуба. Као у Трнави пре тачно 12 месеци, или крајем августа прошле године када је у Салцбургу реми са головима (2:2) постао најомиљнији резултат свих звездаша.

Дакле, ништа ново у животу и раду Владана Милојевића. До сада је успевао да се извуче из тешких ситуација и пронађе пут ка Лиги шампиона. Сада треба да понови слично достигнуће, са кадром који је израњаван.

Данци, први је утисак, верују да ће се Копенхаген рутински пласирати у плеј-оф за Лигу шампиона. Говориле се о томе речи и алтернативног десног бека, хрватског интернационалца Карла Бартолеца. Хиљаде литара данског пива се већ хлади у бројним локалима главног града Данске који ових дана живи у ритму „геј седмице“, незамисливе манифестације за балканске услове.

Надамо се да ће после меча више причати о издању Црвене звезде…

„Резултат из првог меча даје предност Копенхагену. Ми смо се спремили да одиграмо мушку утакмицу, како ми то знамо. Они су у предности, али имамо још 90 минута да дамо све од себе. Све што сам рекао пре прве утакмице, и сада мислим. Они имају искуства играња у Европи, јаки су и добри“, поручио је Владан Милојевић.

Ако можемо тако да се изразимо Кпенхаген је остао дужан публици у Београду. Дански шампион је одиграо меч без створене шансе, са само једним ударцем у оквир Борјановог гола. Онај из пенала. Очекује се да Лавови другачије изгледају на Паркену.

„Они имају свој стил, везан је за њиховог тренера, једног од најбољих у Европи. Господин Солбакен је дуго овде, имају традицију игре. Они се не прилагођавају ривалу, посебно кад играју код куће. Не знам колико овде више има тајни“.

Милојевић је упитан да ли очекује боље суђење него пре седам дана.

„Није место ни време да причамо о томе“.

Тешко ће бити из више разлога црвено-белима. Мораће да анулирају позитиван реми Копенхагена, и то без помоћи Павкова и Бена.

„Сигурно, чим немате неке играче који нису у тиму због повреда то вам отежава посао. То не сме да буде алиби. Никада се нисам бавио изговорима у животу. Имам одличне играче, они су орни и спремни. Старији тренери кажу – најбољи играч је здрав играч. Бен и Павков су покушали – нису могли. И да су могли, био би велики ризик“.

Српског шампиона су у Копенхагену сачекали идеални временски услови, али и ораница на Паркен стадиону. Благо речено Копенхагенов терен не би задовољио критеријуме Суперлиге.

„Нисам се обазирао на то. Имаћемо сад тренинг, па ћемо да се адаптирамо.  Могуће је да су имали тренинг пре нас“.

За Звезду је важно да прође. Није битан начин. Да ли после продужетака или пенала?

„Ми морамо да постигнемо гол, ниједна утакмица није била слична. Не знам који сценарио би могао да буде. Изаћи ћемо максимално. Пенале вежбамо на тренингу, али нисмо их специјално увежбавали. Ако дођу – дошли су. Не размишљамо о томе“.

Копенхаген ће бити значајно јачи, јер се у поставу враћа Фалк.

„Кључни играч у средини терена, има другачије карактеристике као Зека. Јесте им један од бољих и кључних играча. Видећемо да ли ће бити у тиму када будемо добили протокол“.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар