Milojević motiviše igrače: Hrabro i muški, tako znamo!

Zvezdin trener ne brine zbog povreda pred revanš sa Kopenhagenom, već podstiče izabranike da daju sve od sebe.  Milojević iz Kopenhagena: Hoću mušku utakmicu, neću alibi! Crveno-bele dočekali idelani vremenski uslovi, ali i loša podloga na Parken stadionu.

Fudbal 12.08.2019 | 20:02
Milojević motiviše igrače: Hrabro i muški, tako znamo!
Opušten i samouveren došao je Vladan Milojević pred srpske novinare u medija centru Parken stadiona u Kopenhagenu.

Nije delovao zabrinut zbog lošeg stanja terena na kom će njegovi fudbaleri u utorak od 20 časova igrati revanš utakmicu 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a u kojoj su zbog 1:1 iz beogradskog duela u lošijem položaju od rivala.

"Kao što smo rekli u Beogradu - ovo je drugo poluvreme. Kopenhagn je u prednosti zbog gola u gostima, ali spremili smo se da odigramo dobru, hrabru i mušku utakmicu, kao što i znamo. Imamo još 90 minuta da damo sve od sebe i ne bih pričao sad o nekim procenama i šansama", rekao je Zvezdin trener i dodao:

"Igramo protiv jakog i dobrog protivnika, Kopenhagen je ekipa koja ima iskustvo igranja u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Imaju svoj stil koji je vezan za trenera Solbakena. Godinama to gaje i ne očekujem da sutra igraju mnogo drugačije nego u Beogradu. Ne znam koliko možemo jedan drugog da iznenadimo, možemo da promenimo neke igrače, ali stilovi su uvek slični".

Crveno-beli su doputovali oslabljeni povredama Pavkova, Bena, Babića i od ranije Jovičića, ali...

"Povrede ne smeju da nam budu alibi niti izgovor. Nije nam prijatno, ali verujem u sve igrače koji su pošli na put. Što kažu treneri starijeg kova 'najbolji igrač je zdrav igrač'. Pavkov i Ben su probali, ali nismo hteli da rizikujemo, pitanje je kakvu bi minutažu mogli da imaju".

Prošle godine u ovo vreme Zvezda je bila u identičnoj situaciji protiv Spartaka iz Trnave, kog je potom eliminisala golom u produđetku.

Milojević, ipak, nije želeo da poredi.

"Moramo da damo gol, izaći ćemo maksimalno motivisani i borbeni, a videćemo šta će nam to doneti", zaključio je.

Bilo bi glupo reći da Crvenu zvezdu sutra na Parken stadionu očekuje Hamletovska dilema – jer postoji još jedna alternativna šansa, ali duel u Kopenhagenu svakako spada u red onih koji se ne igraju. Takve utakmice pobeđuješ i ispisuješ lepe stranice istorije kluba. Kao u Trnavi pre tačno 12 meseci, ili krajem avgusta prošle godine kada je u Salcburgu remi sa golovima (2:2) postao najomiljniji rezultat svih zvezdaša.

Dakle, ništa novo u životu i radu Vladana Milojevića. Do sada je uspevao da se izvuče iz teških situacija i pronađe put ka Ligi šampiona. Sada treba da ponovi slično dostignuće, sa kadrom koji je izranjavan.

Danci, prvi je utisak, veruju da će se Kopenhagen rutinski plasirati u plej-of za Ligu šampiona. Govorile se o tome reči i alternativnog desnog beka, hrvatskog internacionalca Karla Bartoleca. Hiljade litara danskog piva se već hladi u brojnim lokalima glavnog grada Danske koji ovih dana živi u ritmu „gej sedmice“, nezamislive manifestacije za balkanske uslove.

Nadamo se da će posle meča više pričati o izdanju Crvene zvezde…

„Rezultat iz prvog meča daje prednost Kopenhagenu. Mi smo se spremili da odigramo mušku utakmicu, kako mi to znamo. Oni su u prednosti, ali imamo još 90 minuta da damo sve od sebe. Sve što sam rekao pre prve utakmice, i sada mislim. Oni imaju iskustva igranja u Evropi, jaki su i dobri“, poručio je Vladan Milojević.

Ako možemo tako da se izrazimo Kpenhagen je ostao dužan publici u Beogradu. Danski šampion je odigrao meč bez stvorene šanse, sa samo jednim udarcem u okvir Borjanovog gola. Onaj iz penala. Očekuje se da Lavovi drugačije izgledaju na Parkenu.

„Oni imaju svoj stil, vezan je za njihovog trenera, jednog od najboljih u Evropi. Gospodin Solbaken je dugo ovde, imaju tradiciju igre. Oni se ne prilagođavaju rivalu, posebno kad igraju kod kuće. Ne znam koliko ovde više ima tajni“.

Milojević je upitan da li očekuje bolje suđenje nego pre sedam dana.

„Nije mesto ni vreme da pričamo o tome“.

Teško će biti iz više razloga crveno-belima. Moraće da anuliraju pozitivan remi Kopenhagena, i to bez pomoći Pavkova i Bena.

„Sigurno, čim nemate neke igrače koji nisu u timu zbog povreda to vam otežava posao. To ne sme da bude alibi. Nikada se nisam bavio izgovorima u životu. Imam odlične igrače, oni su orni i spremni. Stariji treneri kažu – najbolji igrač je zdrav igrač. Ben i Pavkov su pokušali – nisu mogli. I da su mogli, bio bi veliki rizik“.

Srpskog šampiona su u Kopenhagenu sačekali idealni vremenski uslovi, ali i oranica na Parken stadionu. Blago rečeno Kopenhagenov teren ne bi zadovoljio kriterijume Superlige.

„Nisam se obazirao na to. Imaćemo sad trening, pa ćemo da se adaptiramo.  Moguće je da su imali trening pre nas“.

Za Zvezdu je važno da prođe. Nije bitan način. Da li posle produžetaka ili penala?

„Mi moramo da postignemo gol, nijedna utakmica nije bila slična. Ne znam koji scenario bi mogao da bude. Izaći ćemo maksimalno. Penale vežbamo na treningu, ali nismo ih specijalno uvežbavali. Ako dođu – došli su. Ne razmišljamo o tome“.

Kopenhagen će biti značajno jači, jer se u postavu vraća Falk.

„Ključni igrač u sredini terena, ima drugačije karakteristike kao Zeka. Jeste im jedan od boljih i ključnih igrača. Videćemo da li će biti u timu kada budemo dobili protokol“.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar