Предсједништво Србије без заштитних баријера

Сједиште предсједника Републике Србије од јутрос је без заштитних баријера, што је јединствен случај у свијету.

Србија 12.08.2019 | 18:57
Предсједништво Србије без заштитних баријера
Радници "Београд пута", наиме, уклонили су заштитну ограду испред зграде Предсједништва на Андрићевом венцу, по налогу предсједника Александра Вучића, након што су током протеста "Један од пет милиона" демонстранти покушали да насилно уклоне безбједносну баријеру и уђу у зграду, у којој је сједиште предсједника Републике.

То значи да ће грађанима сада практично бити омогућен приступ до самог улаза у зграду Предсједништва.

Савјетница за медије предсједника Републике Сузана Васиљевић рекла је да је то, иначе, противно свим безбједносним препорукама и закону, али како каже, грађани ће сада моћи да приђу до самих врата да се не би правила фама од догађаја, какав се одиграо испред Предсједништва у суботу увече.

"Ово је јединствен примјер у свијету, али да пробамо да покажемо како Србија може и како је Србија демократска земља, која је отворила простор око згаде. Надамо се да ће сви умјети то да поштују и да ће се са поштовањем односити према објектима који су симбол државе", рекла је Васиљевићева.

Поновила је да ће, по налогу предсједника, сам улаз убудуће обезбеђивати припаднице специјалне јединице Кобре, са ознакама и, вјероватно, у војним униформама, како не би било спекулација о томе ко обезбеђује зграду.

"Ову зграду једино и искључиво обезбјеђују припадници специјалне јединице Кобре, као и у прошлу суботу", подвукла је Васиљевићева.

Она је истакла и да је ово јединствен примјер у свијету да зграда предсједника не буде обезбијеђена физичким баријерама.

Како каже, свако ко је путовао и имао прилику да извјештава из Бијеле куће, Јелисејске палате, или било ког другог државног објекта на свијету, зна да нигде није могуће прићи, зато што су сви државни објекти и све предсједничке резиденције, као и радни простор предсједника државе или владе обезбијеђени високим оградама.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Q

12.08.2019 17:57

О свему се прича о оградама о овом оном а о Косову ништа. Затишје пред буру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

13.08.2019 08:15

УВИЈЕК ПРАВИМО ПОРЕЂЕЊЕ СА НАЈВЕЋИМ СИЛАМА СВИЈЕТА КАД НАМ ГОРИ ПОД НОГАМА.КО СМО МИ А КО СУ ОНИ-ПРКОС И ИНАТ ЈЕ ОНО ШТО НАМ ЈЕ У КРВИ.У СТВАРИ ТО ЈЕ САМО ДА БИ ВИДЈЕЛИ БИРАЧИ КОЛИКО СМО КАО МОЋНИ.НИКАД НИКО НИЈЕ САМ О СЕБИ ОДЛУЧИВАО УВУЈЕК ЈЕ БИО НЕКО КО ТЕ УСМЈЕРАВАО ДА ЛИ ФИНАНЦИСЛКИ ИЛИ МОРАЛНО .САМ НИКО НИШТА НИЈЕ УСПИО У ЖИВОТУ.КОД НАС ЈЕ УВИЈЕК ВЕЛИЧАЊЕ ПОЈЕДИНЦА,ТАЈ ПОЈЕДИНАЦ ЈЕ ОБИЧНА МАРИЈОНЕТА КОЈЕМ СЕ СВЕ СЕРВИРА НА ТАЦНИ.

ОДГОВОРИТЕ