Predsjedništvo Srbije bez zaštitnih barijera

Sjedište predsjednika Republike Srbije od jutros je bez zaštitnih barijera, što je jedinstven slučaj u svijetu.

Srbija 12.08.2019 | 18:57
Predsjedništvo Srbije bez zaštitnih barijera
Radnici "Beograd puta", naime, uklonili su zaštitnu ogradu ispred zgrade Predsjedništva na Andrićevom vencu, po nalogu predsjednika Aleksandra Vučića, nakon što su tokom protesta "Jedan od pet miliona" demonstranti pokušali da nasilno uklone bezbjednosnu barijeru i uđu u zgradu, u kojoj je sjedište predsjednika Republike.

To znači da će građanima sada praktično biti omogućen pristup do samog ulaza u zgradu Predsjedništva.

Savjetnica za medije predsjednika Republike Suzana Vasiljević rekla je da je to, inače, protivno svim bezbjednosnim preporukama i zakonu, ali kako kaže, građani će sada moći da priđu do samih vrata da se ne bi pravila fama od događaja, kakav se odigrao ispred Predsjedništva u subotu uveče.

"Ovo je jedinstven primjer u svijetu, ali da probamo da pokažemo kako Srbija može i kako je Srbija demokratska zemlja, koja je otvorila prostor oko zgade. Nadamo se da će svi umjeti to da poštuju i da će se sa poštovanjem odnositi prema objektima koji su simbol države", rekla je Vasiljevićeva.

Ponovila je da će, po nalogu predsjednika, sam ulaz ubuduće obezbeđivati pripadnice specijalne jedinice Kobre, sa oznakama i, vjerovatno, u vojnim uniformama, kako ne bi bilo spekulacija o tome ko obezbeđuje zgradu.

"Ovu zgradu jedino i isključivo obezbjeđuju pripadnici specijalne jedinice Kobre, kao i u prošlu subotu", podvukla je Vasiljevićeva.

Ona je istakla i da je ovo jedinstven primjer u svijetu da zgrada predsjednika ne bude obezbijeđena fizičkim barijerama.

Kako kaže, svako ko je putovao i imao priliku da izvještava iz Bijele kuće, Jelisejske palate, ili bilo kog drugog državnog objekta na svijetu, zna da nigde nije moguće prići, zato što su svi državni objekti i sve predsjedničke rezidencije, kao i radni prostor predsjednika države ili vlade obezbijeđeni visokim ogradama.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Q

12.08.2019 17:57

O svemu se priča o ogradama o ovom onom a o Kosovu ništa. Zatišje pred buru.

ODGOVORITE
Name

BOBA

13.08.2019 08:15

UVIJEK PRAVIMO POREĐENJE SA NAJVEĆIM SILAMA SVIJETA KAD NAM GORI POD NOGAMA.KO SMO MI A KO SU ONI-PRKOS I INAT JE ONO ŠTO NAM JE U KRVI.U STVARI TO JE SAMO DA BI VIDJELI BIRAČI KOLIKO SMO KAO MOĆNI.NIKAD NIKO NIJE SAM O SEBI ODLUČIVAO UVUJEK JE BIO NEKO KO TE USMJERAVAO DA LI FINANCISLKI ILI MORALNO .SAM NIKO NIŠTA NIJE USPIO U ŽIVOTU.KOD NAS JE UVIJEK VELIČANJE POJEDINCA,TAJ POJEDINAC JE OBIČNA MARIJONETA KOJEM SE SVE SERVIRA NA TACNI.

ODGOVORITE